חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כיסוני מתאזה צ'רקסיים мэтазэ

כתבנו בעבר על הכפרים והתרבות הצ'רקסים בריחנייה כאן וגם על מרכז המורשת הצ'רקסית בכפר קמה כאן ||| כיסוני גבינה צ'רקסים נקראים גם פסיהלוז'ה Psyhaluje псыхьалыжъо או האלוז Haluš ||| המסורת הצ'רקסית מספרת שהגברים שהיו חוזרים מהקרבות בקווקז, נאלצו להסתפק בארוחה מהירה שהכינו להם נשותיהם, מהמצרכים הזמינים וללא הכנה מראש: מים, קמח וגבינה ||| הכיסונים הצ'רקסים קטנים ומזכירים את כיסוני הפילמני הרוסיים עליהם כבר סיפרנו בעבר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיסוני מתאזה צ'רקסיים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

למלית

לבישול

לרוטב

להגשה

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים כ- 5 דקות את הקמח, מלח ומים עד לקבלת בצק לא דביק מדי
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט, ויוצרים כדורי בצק בגודל כדור פינג-פונג בערך. טיפ: החלוקה לכדורים תקל על הרידוד בהמשך
  3. מכסים את הכדורים במגבת מטבח ומניחים להם לנוח כ- 10 דקות
  4. הכנת המלית: במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הירוק ומקפיצים קלות, רק עד שהבצל מתרכך. מסירים מהכיריים ומניחים לבצל המטוגן להצטנן
  5. מפוררים את הגבינה הצ'רקסית לתוך קערה ומוסיפים את הבצל הירוק, פפריקה ומלח ומערבבים לאחידות
  6. מרדדים כדור בצק על משטח עבודה נקי, לעלה בעובי 1/2 ס"מ
  7. קורצים בבצק עיגולים בקוטר של 5-6 ס"מ
  8. מניחים במרכז כל עיגול בצק, כפית מלית ומקפלים את הבצק מעליה לקבלת חצי סהר
  9. מהדקים את השוליים ולמקפידים אפשר להדק בעזרת קורצן או מזלג, לקבלת סיומת מעוטרת
  10. ממשיכים כך עם כל כדורי הבצק. את שאריות הבצק אוספים, ומרדדים מחדש להכנת עוד כיסוני מתאזה
  11. בישול הכיסונים: מרתיחים מים בסיר 4 ליטר או יותר, ומוסיפים את המלח ושמן הזית למים הרתוחים
  12. מכניסים את הכיסונים למים הרותחים ומבשלים רק עד שהם צפים. הערה: אפשר למלא את הסיר בעשרה ויותר כיסונים בכל פעם
  13. מוציאים את הכיסונים המבושלים בכף מחוררת ומניחים בצלחת
  14. הכנת הרוטב: מחממים במחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים כפית פפריקה חריפה ומערבבים
  15. מוסיפים למחבת את הכיסונים המבושלים ומקפיצים כ-3 דקות, עד שהכיסונים עטופים בשמן החריף

הגשה

מגישים חם, לצד יוגורט או שמנת חמוצה.

טיפ: אם רוצים להכין כיסונים להגשה במועד אחר, ניתן אחרי שלב 10 להקפיא את הכיסונים. כשרוצים לאכול כיסוני מתאזה צ'רקסים, מעבירים אותם מהמקפיא ישר לסיר מים רותחים וממשיכים בשלבים 11-15 שבהנחיות המתכון מעלה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *