חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כיסוני חלוז' צ'רקסים

המסורת הצ'רקסית מספרת שהגברים שהיו חוזרים מהקרבות בקווקז, נאלצו להסתפק בארוחה מהירה שהכינו להם נשותיהם, מהמצרכים הזמינים וללא הכנה מראש: מים, קמח וגבינה ||| הכיסונים הצ'רקסים קטנים ומזכירים את כיסוני הפילמני הרוסיים עליהם כבר סיפרנו בעבר ||| כתבנו בעבר על הכפרים והתרבות הצ'רקסים בריחנייה כאן וגם על מרכז המורשת הצ'רקסית בכפר קמה כאן ||| חלוז' או חלוז'ה באדיג'ית שהיא שפת הצ'רקסים נכתבת כך Хьэлжъо ונקראת גם Haleva ||| כיסון חגיגי שממולא לרוב בגבינה הצ'רקסית המסורתית או במחית תפוחי אדמה ||| השם של הכיסונים הוא צרוף המילה לחם באדיגית חלו או חלור' והמילה ז'וה  жъоשפרושה מטוגן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיסוני חלוז' צ'רקסים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לטיגון

להגשה

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים כ- 5 דקות את הקמח, מים, שמן זית ומלח עד לקבלת בצק לא דביק מדי
  2. מכסים את קערת הבצק במגבת מטבח ומניחים לבצק לנוח כ- 30 דקות
  3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה נקי, לעלה בעובי 1/2 ס"מ
  4. קורצים בבצק עיגולים בקוטר של 5-6 ס"מ
  5. מפזרים חופן פרורי גבינה צ'רקסית על פני חצי עיגול בצק
  6. מקפלים את החצי בצק ללא הגבינה על החצי עם פרורי הגבינה וסוגרים לצורת חצי עיגול
  7. מהדקים את הקצוות עם גלגלת בצק משוננת
  8. מניחים את הכיסונים בצד ומכסים במגבת מטבח עד לטיגון
  9. עושים כך עם כל הבצק והגבינה
  10. מחממים מחבת עם שמן לחום גבוה
  11. מטגנים את כיסוני החלוז' משני הצדדים עד הזהבה
  12. מעבירים לצלחת עם נייר סופג
  13. מגישים לצד דבש או ריבה שאוהבים, ועם תה

מתכון: חלוז' צ'רקסי עשיר

מצרכים

לבצק

למלית

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים כ- 5 דקות את הקמח, מלח ומים עד לקבלת בצק לא דביק מדי
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט, ויוצרים כדורי בצק בגודל כדור פינג-פונג בערך. טיפ: החלוקה לכדורים תקל על הרידוד בהמשך
  3. מכסים את הכדורים במגבת מטבח ומניחים להם לנוח כ- 10 דקות
  4. מרדדים כדור בצק על משטח עבודה נקי, לעלה בעובי 1/2 ס"מ
  5. מניחים פירורי גבינה במחצית העליונה של כל עיגול ומקפלים את המחצית התחתונה כך שנוצר חצי עיגול
  6. לוחצים על הבצק מעט על מנת למנוע ממנו להתנפח בטיגון ומהדקים את הקצוות
  7. קוטמים את הקצה באמצעות סכין
  8. מחממים מחבת עם שמן עמוק ומטגנים את הכיסונים משני הצדדים להזהבה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *