חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כיסוני פלמני Пельмени Pelmeni

כופתאות של המטבח הרוסי שמקורן בהרי אוראל וסיביר ||| מקור השם פלמני נגזרת לחם אוזניים בשפות הסיביריות ||| פלמני הפך פופולרי במיוחד בקרב ציידים רוסים בערבות הקרח כי זו היתה דרך טובה לשימור מהיר של בשר ציד במהלך החורף הסיבירי הארוך ||| כיסונים נוספים תמצאו בקישור זה וגם בקישור זה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיסוני פלמני (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (200-240 יחידות קטנות)

לבצק

  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
  • 6 כוסות (840 גרם) קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח

למלית

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים את הקמח והמלח במהירות נמוכה במשך כמה שניות
  2. מוסיפים את הביצים בזו אחרי זו ואת השמן ומערבבים במהירות בינונית
  3. בהדרגה ותוך כדי לישה מוסיפים את המים הרותחים וממשיכים ללוש את הבצק 10-8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לחמישה כדורים
  5. מכסים את כדורי הבצק במגבת ומניחים בצד למשך 40 דקות
  6. בקערה מניחים את כוסמת (או פירה או בשר טחון) ובצל, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב
  7. מקמחים תבנית אפייה שטוחה ומניחים בצד
  8. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ
  9. בעזרת חותכן או כוס קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ כל אחד
  10. מניחים במרכז כל עיגול כף של המלית
  11. מקפלים לצורת חצי סהר ובעזרת קצות האצבעות מהדקים את הקצוות זה לזה
  12. מניחים את הכיסונים על מגש, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים
  13. לוקחים את הכמות של הארוחה הקרובה ומוציאים מההקפאה ואת השאר משאירים במקפיא בשקית עד שעת הצורך
  14. הכנת הפלמני להגשה: ממלאים סיר גדול במים ומלח ומביאים לרתיחה
  15. מחליקים פנימה את הכיסונים הקפואים
  16. ממתינים עד שהכיסונים יצופו על פני המים, כעבור 8-7 דקות
  17. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הכיסונים מהמים ומניחים בצלחת עמוקה
  18. הכנת הרוטב: בצלוחית מערבבים חומץ ומעט פלפל שחור
  19. מגישים מיד חם ומטפטפים מעל את הרוטב החמוץ
  20. הערה: יש שנוהגים להגיש את הפלמני בתוספת שמנת חמוצה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון приятного аппетита

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *