כופתאות של המטבח הרוסי שמקורן בהרי אוראל וסיביר ||| מקור השם פלמני נגזרת לחם אוזניים בשפות הסיביריות ||| פלמני הפך פופולרי במיוחד בקרב ציידים רוסים בערבות הקרח כי זו היתה דרך טובה לשימור מהיר של בשר ציד במהלך החורף הסיבירי הארוך ||| כיסונים נוספים תמצאו בקישור זה וגם בקישור זה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (200-240 יחידות קטנות)
לבצק
למלית
להגשה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים את הקמח והמלח במהירות נמוכה במשך כמה שניות
- מוסיפים את הביצים בזו אחרי זו ואת השמן ומערבבים במהירות בינונית
- בהדרגה ותוך כדי לישה מוסיפים את המים הרותחים וממשיכים ללוש את הבצק 10-8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לחמישה כדורים
- מכסים את כדורי הבצק במגבת ומניחים בצד למשך 40 דקות
- בקערה מניחים את כוסמת (או פירה או בשר טחון) ובצל, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב
- מקמחים תבנית אפייה שטוחה ומניחים בצד
- על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ
- בעזרת חותכן או כוס קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ כל אחד
- מניחים במרכז כל עיגול כף של המלית
- מקפלים לצורת חצי סהר ובעזרת קצות האצבעות מהדקים את הקצוות זה לזה
- מניחים את הכיסונים על מגש, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים
- לוקחים את הכמות של הארוחה הקרובה ומוציאים מההקפאה ואת השאר משאירים במקפיא בשקית עד שעת הצורך
- הכנת הפלמני להגשה: ממלאים סיר גדול במים ומלח ומביאים לרתיחה
- מחליקים פנימה את הכיסונים הקפואים
- ממתינים עד שהכיסונים יצופו על פני המים, כעבור 8-7 דקות
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את הכיסונים מהמים ומניחים בצלחת עמוקה
- הכנת הרוטב: בצלוחית מערבבים חומץ ומעט פלפל שחור
- מגישים מיד חם ומטפטפים מעל את הרוטב החמוץ
- הערה: יש שנוהגים להגיש את הפלמני בתוספת שמנת חמוצה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון приятного аппетита