מנת בולגול דרוזי מסורתי עם עגבניות ||| שולבטה במקור היא מאכל של עניים או אנשים פשוטים, אך יש בה עושר רב של טעם ||| מנה שפשטות המרכיבים ופשטות ההכנה הם גדולתה ||| פגשנו את המנה לראשונה בנצרת והמתכון כאן… ||| כל הפרטים והמתכון העשיר בהמשך…
מצרכים
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 בצל קצוץ
- 3 עגבניות קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס בורגול (רִיפוֹת) עבה
- 5 כוסות ציר מרק או מים
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1/2 כפית קִנָּמוֹן
- 1 כפית כַּמּוֹן
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
אופן הכנה
- יוצקים לסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה
- מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עד שהעגבניות משחימות
- מוסיפים את כל שאר המצרכים (כולל הבורגול)
- מביאים את התבשיל לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך 25 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…