כולם מצפים לאוזני המן מתוקים עד כדי שחיתות כמו שפרסמנו אצלנו לא פעם ||| הפעם מתכון של אזני המן שתוכלו להגיש כל ימות השנה בין אם תקראו להן אוזן המן או סתם משולשי כרישה ופטה ||| מתכון קל להכנה וניתן לשמור במקפיא גם לאורחים שיגיעו לביקור מפתיע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 2 כפות של קמח
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 230 גרם חמאה מלוחה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
- 4-5 כפות מי קרח
למלית
- 2 כְּרֵישָׁה (פּראסה) גדולות, שטופות היטב ופרוסות דק
- 3 כפות שמן זית
- ½ כוס גבינת פטה מפוררת
- ⅔ כוס גבינת קוטג' 5%
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
לשטיפת ביצים Egg Wash
- 1 ביצה L, טרופה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה בינונית מערבבים את הקמח, פלפל ומלח ומקציפים לאיחוד
- מוסיפים את החמאה הקרה. בעזרת אצבעות נקיות מורידים את קוביות החמאה לתוך הקמח ומצפים כל אחת בקמח.
- מוסיפים את מי הקרח ומערבבים בעדינות לאיחוד, עד שהבצק רק מתחיל להתאחד, אבל עדיין אמורים לראות חתיכות חמאה בגודל אפונה.
- עוטפים מחצית מהבצק עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות
- חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני
- הכנת המלית: יוצקים את שמן הזית למחבת קטנה על להבה בינונית
- מוסיפים את הכרישה הפרוסה וקורט מלח ומטגנים 10-12 דקות עד להזהבה ומרקם מקורמל. מניחים בצד לצינון כ-10 דקות
- בקערה, מערבבים את הפטה, קוטג' ופלפל השחור ךקבלת עיסה אחידה
- מוסיפים את הכרישה הצוננת ומערבבים לאיחוד
- מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מוציאים כדור בצק אחת מהמקרר ומרדדים על קרש מקומח היטב לעובי של 3 מ"מ
- קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ בעזרת חותכן או כוס מתאימה
- מברישים כל עיגול בשטיפת ביצים
- שמים כפית מתערובת הכרישה והפטה במרכז כל עיגול
- מקפלים ליצירת משולש אוזן המן, וצובטים היטב את הפינות
- מברישים קלות את החלק העליון והקצוות בשטיפת הביצים
- מכניסים את האוזני המן למקרר למשך 10 דקות
- מהמקרר ישר לתנור החם למשך 25-30 דקות, עד להזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…