מנה מזינה, ייחודית ורבת טעמים, שמתאימה לשימוש כמטבל, כממרח ללחם או כתוספת לצד מנות עיקריות ||| מדובר במנה שמשלבת את הטעמים העדינים של הזוקיני עם העומק והאדמתיות של העדשים השחורות ||| ממרח שמתאים במיוחד כמטבל לקרקרים או ירקות טריים, כממרח בסנדוויצ'ים, או כחלק מפלטת מתאבנים ||| הממרח עשיר בסיבים תזונתיים, ברזל, ויטמינים ומינרלים. הוא מתאים לטבעונים ולצמחונים, ובשל אופיו הגמיש ניתן לשנות את הרכבו בקלות לפי טעמכם האישי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 זוקיני
- 1 בצל
- 4 כפות עֲדָשִים שחורות מבושלות
- שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל
- 1 שן שום טרייה או 4 שיני שום כונפי
- ¼ לימון – המיץ בלבד
- 3 כפות קמח שקדים
- 1 כף חומץ בלסמי
שדרוג
- חצי כפית אורגנו מיובש
שלבי הכנה
- חותכים את הזוקיני עם הקליפה לקוביות
- קולפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- מפזרים את קוביות הזוקיני ובצל על נייר אפייה, ומתבלים בשמן זית, פלפל ומלח, לפי הטעם
- אופים במשך 20-25 דקות, עד שהירקות משחימים
- מכניסים את הבצל והזוקיני הצלויים למְעַרְבֵּל (מיקסר) וטוחנים יחד עם שאר המצרכים לקבלת מחית אחידה. טיפ: אם יש צורך, מוסיפים קצת מים עד שמגיעים למרקם של ממרח רצוי ואחיד
- מעבירים לכלי זכוכית עם מכסה ושומרים במקרר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…