חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ממרח זוקיני ועדשים שחורות

מנה מזינה, ייחודית ורבת טעמים, שמתאימה לשימוש כמטבל, כממרח ללחם או כתוספת לצד מנות עיקריות ||| מדובר במנה שמשלבת את הטעמים העדינים של הזוקיני עם העומק והאדמתיות של העדשים השחורות ||| ממרח שמתאים במיוחד כמטבל לקרקרים או ירקות טריים, כממרח בסנדוויצ'ים, או כחלק מפלטת מתאבנים ||| הממרח עשיר בסיבים תזונתיים, ברזל, ויטמינים ומינרלים. הוא מתאים לטבעונים ולצמחונים, ובשל אופיו הגמיש ניתן לשנות את הרכבו בקלות לפי טעמכם האישי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ממרח זוקיני ועדשים (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

שדרוג

  • חצי כפית אורגנו מיובש

שלבי הכנה

  1. חותכים את הזוקיני עם הקליפה לקוביות
  2. קולפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות
  3. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  4. מפזרים את קוביות הזוקיני ובצל על נייר אפייה, ומתבלים בשמן זית, פלפל ומלח, לפי הטעם
  5. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהירקות משחימים
  6. מכניסים את הבצל והזוקיני הצלויים למְעַרְבֵּל (מיקסר) וטוחנים יחד עם שאר המצרכים לקבלת מחית אחידה. טיפ: אם יש צורך, מוסיפים קצת מים עד שמגיעים למרקם של ממרח רצוי ואחיד
  7. מעבירים לכלי זכוכית עם מכסה ושומרים במקרר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *