חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי תות שדה Strawberry Pie

פאי תותים הוא קינוח קלאסי שאהוב על רבים בשל הפשטות והטעם ||| בעוד המרכיבים הבסיסיים נשארים זהים, יש אינסוף וריאציות ופרשנויות ||| אחד הדברים הטובים ביותר בפאי תותים הוא שלעתים קרובות נהנים ממנה במהלך עונת התותים שבחורף והאביב ||| קינוח מרענן וקליל המושלם לפיקניקים, ברביקיו או כל מפגש חברתי או משפחתי ||| מבחינה ויזואלית. לעתים קרובות פאי תות שדה מוגש עם שכבת קצפת או מוגש לצד כדור גלידת וניל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי תות שדה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק הפריך

למלית תות שדה

לריפוד התבנית

  • 1 כף תערובת לבצק (1/2 קמח, 1/2 סוכר)
  • 1 כפית קמח טפיוקה
  • 1 כף חמאה, חתוכה לקוביות

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הקלתית: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, שמן זית (או חמאה), אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
  2. מוסיפים את חלמוני הביצים וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת עיגול בצק
  4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
  5. מחלקים את הבצק לשניים
  6. על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
  7. מרפדים את תבנית אפייה העגולה. הערה: חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
  8. דוקרים את בצק בסיס הקלתית בעזרת מזלג
  9. מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת
  10. על משטח מקומח מרדדים את החלק השני של הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
  11. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשימוש בהמשך
  12. הכנת המלית: ממיסים את החמאה בתבנית הפאי שלכם על להבה נמוכה מאוד. היזהרו בעת הורדת התבנית מהכיריים
  13. פורשים את הבצק הקר על פני תחתית ודפנות התבנית (יש לקצץ קצוות ועודפים)
  14. שוטפים את התות שדה וחותכים את הגבעולים, השאירו תותים קטנים שלמים וחתכו את הגדולים לשניים
  15. בקערה גדולה ערבבו עם כף גדולה את התות שדה, סוכר, עמילן טפיוקה, קליפת לימון ומיץ לימון
  16. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר וממלאים בתוכה את מלית תות השדה
  17. מוציאים את יריעת הבצק מהמקרר ופורשים על משטח עבודה מקומח
  18. מורחים על הבצק את החמאה ומפזרים את הטפיוקה
  19. חותכים בעזרת כוס 3-5 עיגולים (תלוי בגודל הכוס) ומוציאים ליצירת חורים בבצק
  20. מניחים על מילוי תות השדה את קוביות החמאה
  21. מניחים את הבצק המחורר על תבנית הפאי ולוחצים לאורך תפר הבצק כדי לעזור לאטום את הפאי שהמיצים לא ידלפו. לאחר אטימה, קוצצים את הקצוות
  22. מברישים את החלק העליון של הפאי בחלבון ביצה, ומפזרים סוכר
  23. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  24. אופים במשך 20 דקות, ואז מנמיכים את החום ל- 190 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 30-40 דקות, עד שהתותים והמיץ מבעבעים וקרום הבצק העליון משחים יפה. הערה: אם שמתם לב שהקצוות שלכם משחימים מהר מדי, הוציאו באמצע האפייה וכסו את הקצוות ברדיד אלומיניום או מגן קרום סיליקון
  25. תנו לפאי להתקרר ולשבת בטמפרטורת החדר לפחות 4 שעות לפני החיתוך וההגשה!

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *