פאי תותים הוא קינוח קלאסי שאהוב על רבים בשל הפשטות והטעם ||| בעוד המרכיבים הבסיסיים נשארים זהים, יש אינסוף וריאציות ופרשנויות ||| אחד הדברים הטובים ביותר בפאי תותים הוא שלעתים קרובות נהנים ממנה במהלך עונת התותים שבחורף והאביב ||| קינוח מרענן וקליל המושלם לפיקניקים, ברביקיו או כל מפגש חברתי או משפחתי ||| מבחינה ויזואלית. לעתים קרובות פאי תות שדה מוגש עם שכבת קצפת או מוגש לצד כדור גלידת וניל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק הפריך
- 300 גרם קמח
- 140 גרם שמן זית עדין* (200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות)
- 80 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 2 כפית תמצית וניל
- 2 חלמוני ביצים
- 2-4 כפות מים קרים (לפי הצורך)
למלית תות שדה
- 1 ק"ג תּוּת שָׂדֶה טרי
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית גרידת לימון (גרידת 1/2 לימון)
- 1 כפית מיץ לימון (מיץ מ-1/2 לימון)
- 5 כפות עמילן טפיוקה
לריפוד התבנית
לציפוי
אופן הכנה
- הכנת הקלתית: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, שמן זית (או חמאה), אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
- מוסיפים את חלמוני הביצים וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת עיגול בצק
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
- מחלקים את הבצק לשניים
- על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
- מרפדים את תבנית אפייה העגולה. הערה: חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
- דוקרים את בצק בסיס הקלתית בעזרת מזלג
- מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת
- על משטח מקומח מרדדים את החלק השני של הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשימוש בהמשך
- הכנת המלית: ממיסים את החמאה בתבנית הפאי שלכם על להבה נמוכה מאוד. היזהרו בעת הורדת התבנית מהכיריים
- פורשים את הבצק הקר על פני תחתית ודפנות התבנית (יש לקצץ קצוות ועודפים)
- שוטפים את התות שדה וחותכים את הגבעולים, השאירו תותים קטנים שלמים וחתכו את הגדולים לשניים
- בקערה גדולה ערבבו עם כף גדולה את התות שדה, סוכר, עמילן טפיוקה, קליפת לימון ומיץ לימון
- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר וממלאים בתוכה את מלית תות השדה
- מוציאים את יריעת הבצק מהמקרר ופורשים על משטח עבודה מקומח
- מורחים על הבצק את החמאה ומפזרים את הטפיוקה
- חותכים בעזרת כוס 3-5 עיגולים (תלוי בגודל הכוס) ומוציאים ליצירת חורים בבצק
- מניחים על מילוי תות השדה את קוביות החמאה
- מניחים את הבצק המחורר על תבנית הפאי ולוחצים לאורך תפר הבצק כדי לעזור לאטום את הפאי שהמיצים לא ידלפו. לאחר אטימה, קוצצים את הקצוות
- מברישים את החלק העליון של הפאי בחלבון ביצה, ומפזרים סוכר
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- אופים במשך 20 דקות, ואז מנמיכים את החום ל- 190 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 30-40 דקות, עד שהתותים והמיץ מבעבעים וקרום הבצק העליון משחים יפה. הערה: אם שמתם לב שהקצוות שלכם משחימים מהר מדי, הוציאו באמצע האפייה וכסו את הקצוות ברדיד אלומיניום או מגן קרום סיליקון
- תנו לפאי להתקרר ולשבת בטמפרטורת החדר לפחות 4 שעות לפני החיתוך וההגשה!
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…