פאי אוכמניות עמוק הוא קינוח אמריקאי קלאסי ||| אפשר להעשיר את הטעמים עם מוסיפים למרכיבים מיץ לימון, קינמון או אגוז מוסקט ||| פאי אוכמניות עמוק עושים עם אוכמניות טריות או קפואות והמנה מוגשת חמה או בטמפרטורת החדר ||| זהו פאי קינוח טעים ומנחם מושלם לכל אירוע, מארוחות ערב משפחתיות מזדמנות ועד למפגשי חג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק הפריך
- 150 גרם קמח
- 70 גרם שמן זית עדין* (100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות)
- 40 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חלמון ביצה
- 1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
למלית האוכמניות
- 1.5 כוסות שמנת להקצפה
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 100 גרם ג'לי אדום/ורוד
- 3 כפות מים
- 1 ק"ג אוכמניות טריות ללא החרצנים
לעיטור
- 4 כפות סירופ מייפל
- 1/2 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- הכנת הקלתית: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, שמן זית (או חמאה), אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
- מוסיפים חלמון ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת עיגול בצק
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
- מרפדים את תבנית אפייה העגולה. הערה: חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
- דוקרים את בצק בסיס הקלתית בעזרת מזלג
- מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת
- מחממים תנור ל-210 מעלות ומשמנית תבנית אפייה
- פורשים את הבצק הקר על פני תחתית ודפנות התבנית (יש לקצץ קצוות ועודפים)
- מכסים את תחתית ודפנות הבצק ברדיד אלומיניום, ומניחים מעל משקולות פאי או שעועית יבשה
- אופים במשך 20-30 דקות עד שהקצוות מזהיבים והקרום אפוי במלואו
- בתום האפייה מניחים בצד להצטננות
- הכנת המלית: ממיסים את הג'לי עם מים בסיר כפול – אמבט מרים. תנו לבלילת הג'לטין להתקרר
- מקציפים את השמנת מתוקה, עד שנוצרת קצפת
- מוסיפים את הג'לטין המקורר לקצפת ומערבבים עד להטמעה מלאה
- מוסיפים את סירופ המייפל לקצפת ומערבבים להטמעה ואיחוד
- מניחים לקצפת להתקרר
- הרכבת הפאי: מפזרים את קצפת המייפל על הקלתית האפויה
- שוטפים ומייבשים את האוכמניות
- מפזרים את האוכמניות לשכבה של פירות יער מעל קרם המייפל
- הכנת העיטור: בקערית מערבבים את סירופ המייפל עם אבקת הסוכר עד קבלת בלילה חלקה
- יוצקים את הבלילה לשקית ניילון עטופה על גבי כוס או ספל (כדי להחזיק את צורתו)
- אוטמים את השקית וחותכים קצה קטן מהפינה של השקית
- מזלפים בנדיבות על אוכמניות. הערה: אם אתם מעדיפים את הפאי שלכם פחות מתוק, השתמשו בפחות ציפוי
הגשה
פרוסה לצד כדור גלידה.
הערה: במתכון האמריקאי המקורי, מפזרים נתחי בייקון מטוגנים מעל בלילת המייפל המתוקה ומגישים לארוחת בוקר.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…