חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גרגרי חומוס טבולים בזעפרן וגבינה

חומוס במחוזותינו הוא ממרח ידוע משכבר הימים ולא רק במטבח הערבי ||| אתנאיוס מנאוקרטיס Ἀθήναιος Nαυκρατίτης הוא Athenaeus היווני בן המאה ה-2 לספירה, תיאר את מאכל החומוס ביצירתו משתה החכמים  Deipnosophistae||| הרופא היווני גָלֶנוֹסΚλαύδιος  סיפר כי באנטוליה Ανατολία נהגו לפזר על גרגרי חומוס מבושלים גבינה טחונה ויבשה ||| אפיקיוס Apicius הרומאי מספר על גרגרי חומוס מתובלים במלח, כמון, שמן זית ומעט יין ||| אַרְבֶּעס או עֶרְבְּס שהם גרגרי חומוס מבושלים ומתובלים במלח ופלפל שחור, הם מאכל אשכנזי חגיגי בקידוש שבת או אירוע בבית כנסת ||| החומוס של אתנאיוס הוא קינוח שהוגש בסעודות פאר בהן הוגשו עוגות דבש, עוגות גבינה, פירות ו"גרגרי חומוס טבולים בזעפרן…" ||| כל הפרטים והמתכון של חומוס בזעפרן וגרידת גבינה קשה בהמשך…

גרגרי חומוס עם גרידת אבן יוגורט (צילום דני בר)

מצרכים

להגשה

שלבי הכנה

  1. משרים את החומוס בסיר עם מים, למשך לילה
  2. מסננים ומעבירים את הגרגרים לסיר כבד
  3. מוסיפים את המים ומלח, ומביאים לרתיחה
  4. מוסיפים לסיר הרותח את הזעפרן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהגרגרים יתרככו, כאשר בוחשים בעדינות מדי פעם
  5. מסננים את המים, מתקנים מליחות לפי הטעם ומערבבים
  6. מעבירים לצלחת הגשה
  7. מפזרים שכבת עלי אורוגולה או חסה (מה שאוהבים)
  8. מגרדים אבן יוגורט או גבינת פרמז'ן ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *