חומוס במחוזותינו הוא ממרח ידוע משכבר הימים ולא רק במטבח הערבי ||| אתנאיוס מנאוקרטיס Ἀθήναιος Nαυκρατίτης הוא Athenaeus היווני בן המאה ה-2 לספירה, תיאר את מאכל החומוס ביצירתו משתה החכמים Deipnosophistae||| הרופא היווני גָלֶנוֹסΚλαύδιος סיפר כי באנטוליה Ανατολία נהגו לפזר על גרגרי חומוס מבושלים גבינה טחונה ויבשה ||| אפיקיוס Apicius הרומאי מספר על גרגרי חומוס מתובלים במלח, כמון, שמן זית ומעט יין ||| אַרְבֶּעס או עֶרְבְּס שהם גרגרי חומוס מבושלים ומתובלים במלח ופלפל שחור, הם מאכל אשכנזי חגיגי בקידוש שבת או אירוע בבית כנסת ||| החומוס של אתנאיוס הוא קינוח שהוגש בסעודות פאר בהן הוגשו עוגות דבש, עוגות גבינה, פירות ו"גרגרי חומוס טבולים בזעפרן…" ||| כל הפרטים והמתכון של חומוס בזעפרן וגרידת גבינה קשה בהמשך…
מצרכים
- 300 גרם גרגרי חומוס
- קורט זעפרן
- 6 כוסות מים
- מלח
להגשה
- עלי חסה או אורוגולה
- אבן יוגורט או גבינת פרמז'ן
שלבי הכנה
- משרים את החומוס בסיר עם מים, למשך לילה
- מסננים ומעבירים את הגרגרים לסיר כבד
- מוסיפים את המים ומלח, ומביאים לרתיחה
- מוסיפים לסיר הרותח את הזעפרן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהגרגרים יתרככו, כאשר בוחשים בעדינות מדי פעם
- מסננים את המים, מתקנים מליחות לפי הטעם ומערבבים
- מעבירים לצלחת הגשה
- מפזרים שכבת עלי אורוגולה או חסה (מה שאוהבים)
- מגרדים אבן יוגורט או גבינת פרמז'ן ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…