חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל אורז ושעועית מקסיקני

שעועית היא מרכיב עיקרי במטבח המקסיקני וניתן להכין אותה בדרכים שונות ||| שעועית פופולארית במגוון זנים כמו שעועית שחורה, שעועית פינטו או שעועית כליה ||| ניתן להגיש אורז ושעועית מקסיקני כתוספת לצד בשרים על האש או טאקו אבל זו מנה מספיקה כדי להיות מנה עיקרית בפני עצמה, במיוחד כשמעליה סלסה טרייה, פרוסות אבוקדו או כף שמנת חמוצה ||| יש אינספור וריאציות של אורז ושעועית מקסיקני בהתאם להעדפות שלכם והטעם האישי. חלקם עשויים להוסיף גרעיני תירס או עגבניות חתוכות לאורז, בעוד שאחרים עשויים לשלב סוגים שונים של שעועית או ירקות נוספים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תבשיל אורז ושעועית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

שלבי הכנה

  1. בסיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, פלפל פובלנו ושום במשך 2-3 דקות
  2. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאורז מצופה כולו בשמן
  3. מתבלים בפפריקה, כמון, אורגנו, מלח ופלפל שחור
  4. מערבבים פנימה רסק עגבניות ומבשלים 1-2 דקות
  5. מוסיפים ציר ירקות ושעועית פינטו ומביאים לרתיחה
  6. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות עד שהאורז רך
  7. מסירים את הסיר מהלהבה, שומרים מכוסה ומניחים לעמוד לפחות 5 דקות
  8. מרפרף את התבשיל בעזרת מזלג
  9. מגישים As Is או לצד ירקות ועוד אפשרויות שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *