טורקיז יחד עם השפית ללי האס, מציעים מתכון לפסח ||| מתכון משגע המשלב נתח כרובית בשילוב טחינת שום ||| מתכון קל להכנה, עשיר בטעמים נהדרים של טחינה ושום ||| מתאים לארוחת ליל הסדר כמנה ראשונה, סלט או תוספת למנה עיקרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כתריסר מנות)
- 1 כרובית גדולה
למרינדה
לטחינת שום
- 1/2 כוס טחינה גולמית טורקיז
- 1 ראש שום מפורק לשיניים
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כפית מלח
- צרור כוסברה ו/או פטרוזיליה
אופן הכנה
- חוצים כרובית גדולה לשניים וחותכים מכל צד שתי פרוסות בעובי של כ-2 ס״מ
- הכנת המרינדה: בקערה מערבבים את שמן הזית, דבש, מלח ושום גבישי
- מניחים את פרוסות הכרובית על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה
- מצפים את פרוסות הכרובית במרינדה
- מפזרים מעל עלי אורגנו ותימין טריים
- הכנת השום האפוי: מניחים על גבי נייר כסף את ראש השום
- מזליפים מעל השום שמן זית
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- סוגרים את השום בנייר הכסף ומכניסים לתנור למשך 50 דקות עד שהשום רך
- מוציאים השום ומורידים הטמפרטורה של התנור ל- 190 מעלות
- מכניסים התבנית לתנור, לאפייה עד להזהבה
- הכנת הטחינה: בכוס שמים את שיני השום האפויות, טחינה, מלח ומים קרים לפי מידת הסמיכות הרצויה
- מוסיפים צרור כוסברה או פטרוזיליה וטוחנים הכל במעבד מזון או בלנדר
- להגשה: מניחים על גבי צלחת גדולה או מגש את פרוסות הכרוב
- מזלפים מעל טחינת שום בנדיבות ומגישים לצד צרור עלים טריים או סלט
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite