חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: נתחי כרובית עם טחינת שום

טורקיז יחד עם השפית ללי האס, מציעים מתכון לפסח ||| מתכון משגע המשלב נתח כרובית בשילוב טחינת שום ||| מתכון קל להכנה, עשיר בטעמים נהדרים של טחינה ושום ||| מתאים לארוחת ליל הסדר כמנה ראשונה, סלט או תוספת למנה עיקרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כרובית עם טחינת שום (צילום שירן כהן)

מצרכים (כתריסר מנות)

למרינדה

לטחינת שום

אופן הכנה

  1. חוצים כרובית גדולה לשניים וחותכים מכל צד שתי פרוסות בעובי של כ-2 ס״מ
  2. הכנת המרינדה: בקערה מערבבים את שמן הזית, דבש, מלח ושום גבישי
  3. מניחים את פרוסות הכרובית על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה
  4. מצפים את פרוסות הכרובית במרינדה
  5. מפזרים מעל עלי אורגנו ותימין טריים
  6. הכנת השום האפוי: מניחים על גבי נייר כסף את ראש השום
  7. מזליפים מעל השום שמן זית
  8. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  9. סוגרים את השום בנייר הכסף ומכניסים לתנור למשך 50 דקות עד שהשום רך
  10. מוציאים השום ומורידים הטמפרטורה של התנור ל- 190 מעלות
  11. מכניסים התבנית לתנור, לאפייה עד להזהבה
  12. הכנת הטחינה: בכוס שמים את שיני השום האפויות, טחינה, מלח ומים קרים לפי מידת הסמיכות הרצויה
  13. מוסיפים צרור כוסברה או פטרוזיליה וטוחנים הכל במעבד מזון או בלנדר
  14. להגשה: מניחים על גבי צלחת גדולה או מגש את פרוסות הכרוב
  15. מזלפים מעל טחינת שום בנדיבות ומגישים לצד צרור עלים טריים או סלט

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *