תבשיל קדרה הוא קסרול Casserole ממצרכים פחות שכיחים אבל בריאים ||| תבשיל קדרה קינואה ודובדבן הוא מנה טעימה ובריאה שמשלבת בין חומרי הגלם הבריאים של הקינואה והדובדבן ||| קינואה היא צמח משפחת השיבולים ומכילה כמויות רבות של חלבון, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, והיא נחשבת למקור מצוין לחלבון ללא גלוטן ||| דובדבן, מצדו השני, הוא פרי מתוק ומעולה לתבשילים חמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 150 גרם קינואה
- 250 מ"ל חלב (אפשר גם חלב צמחי)
- 60 גרם שמן זית
- 50 גרם סוכר
- 3 חלמוני ביצים
- 1/2 לימון גרידת הקליפה
- 1 כפית סוכר וניל
- 3 חלבוני ביצים
- 50 גרם סוכר
- 1 קורט מלח
- 400 גרם דובדבנים (טריים או קפואים)
- חמאת קוקוס לשימון התבנית
אופן הכנה
- שוטפים את הקינואה במים חמים
- מבשלים את הקינואה עם החלב עד לרתיחה
- ממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות על להבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד
- בקערה מקציפים יחד את החמאה, סוכר, חלמון עם גרידת קליפת הלימון וסוכר וניל
- מקפלים לתוך קערת הסוכר וחלמונים את דייסת הקינואה המצוננת
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם סוכר ומלח לקצף יציב
- מקפלים את קציפת הביצים לתוך המסה ומוסיפים לתערובת את הדובדבנים
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- משמנים תבנית ויוצקים פנימה את התערובת ומשטחים
- אופים בתנור כ-35 דקות עד להזהבה
שדרוג: שומרים מעט דובדבנים לקישוט לאחר האפייה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite