מתכון טעים וקל להכנה, שיעשה שימוש בלחם הישן שנשאר מהסופ"ש או לפני הפסח ||| תבשיל Stew שנהוג להכין לרוב כמנה מתוקה ||| הפעם בחריפות ומליחות שהופכים אותו למנה עיקרית נהדרת ||| עושר טעמים ותבלינים ירענן את הלחם הישן וישדרג אותו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 250 מ"ל חלב
- 1 שן שום
- 500 גרם לחם ישן
- 6 ביצים XL
- 20 גרם עירית
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם גבינה חריפה
- כמון
- מלח
- פלפל
אופן הכנה
- בסיר קטן מחממים את שמן הזית ומביאים את החלב ואת שן השום לרתיחה
- לאחר מכן מניחים להתקרר ומוציאים את שן השום
- חותכים את הלחם הישן לנתחים או פרוסות
- משמנים תבנית בשמן זית ומסדרים בתבנית את הלחם
- בקערה מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, חלב שום ועשבי התיבול
- מתבלים בכמון, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות
- יוצקים בזהירות את הבלילה על הלחם
- מגרדים דק את הגבינה ומפזרים על התבשיל בתבנית
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- אופים כ- 40 דקות
שדרוג: אפשר להוסיף בצל מטוגן מעל.
להגיש לצד סלט ירקות שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite