בעבר פרסמנו מספר מתכונים של קיש Quiche||| קיש בצל פטריות במתכון קל ופשוט ||| קיש טבעוני של כרובית וטופו שטעים לכל אחד ||| מתכון קיש פטריות טעים שמתאים גם לצמחונים ואפילו לטבעונים ||| מתכון לקיש גבינות ועשבי תיבול ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לציפוי
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- 400 גרם בצל קלוף, חצוי וחתוך לרצועות
- מלח
- פלפל
- 100 גרם שבבי גבינה צהובה
שדרוג
- 200 מ"ל שמנת לקצפת
- 2 ביצים XL
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- הכנת הבצק: שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מעבד מזון ולשים לבצק חלק ואחיד
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומרדדים את הבצק לעיגול
- מהדקים את הבצק לתבנית לקיש או תבנית קפיצית משומנת בגודל 24-26 ס"מ
- משאירים קצוות בצק בגובה 2 ס"מ מעל דופן התבנית
- אופים את הבצק במשך 15 דקות בלבד כך שהוא אפוי מעט אבל עדיין רך ולח
- הכנת המלית: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את השום והבצל
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם מערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מניחים את תערובת הבצל ושום בצד להתקררות מעטה
- בקערת מיקסר, מקציפים את השמנת והביצים
- מתבלים במלח ופלפל עפ"י הטעם ומערבבים לאחידות
- ממלאים את תבנית הבצק האפוי, עם הבצל ושום, שבבי גבינה ומפזרים לאחידות
- יוצקים על הקיש את מקצפת הביצים
- מקפלים פנימה את הבצק שמעל לדופן התבנית
- אופים בתנור במשך 35 דקות עד השחמה למידה שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit