חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קיש גבינות ועשבי תיבול

קיש Quiche הוא מאפה עתיר ירקות ובריאות ||| קלתית של בצק פריך חצי אפוי שסופג חלק מהנוזלים לפני האפייה ||| קיש עשיר בגבינות בעלות טעם ותוספת תיבול ועשבי תיבול שיהפכו אותו לחגיגה קולינרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט בצל או קיש בצל (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית 26)

לתחתית בצק

למלית

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: במעבד מזון מערבבים בפולסים את הקמח, מלח ושמן הזית לקבלת בצק פירורים
  2. מוסיפים את שאר מצרכי הבצק ומערבבים קלות עד שהבצק מתאחד
  3. מקררים את הבצק לפחות 2-3 שעות או אפילו לילה
  4. מרדדים את הבצק בתבנית קיש עגולה כך שהתחתית והדפנות מרופדות היטב
  5. מחוררים את הבצק במזלג, ומאחסנים את התבנית במקפיא
  6. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  7. מוציאים התבנית עם הבצק מהמקפיא ואופים 10 דקות
  8. בקערה מגרדים את גבינות קשקבל ואמנטל, ואילו מהגבינה הבולגרית מפוררים בידיים
  9. מוסיפים את גבינת הפרומעז ע"י צביטות של גבינה קטנות שמוסיפים לקערה הגבינות ומערבבים היטב
  10. במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה, בזיליקום עם רבע או שליש מהשמנת המתוקה ומערבבים לקבלת פסטו
  11. מוסיפים את שאר השמנת מתוקה, הביצים והתבלינים (בזהירות עם המלח) ומערבבים קצר עד קבלת תערובת אחידה ולא מוקצפת
  12. שופכים את תערובת הגבינות על הקלתית ומיישרים
  13. שופכים מעל את בלילת הביצים
  14. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  15. מכניסים הקיש לאפייה של כ- 40 דקות, עד שהקיש משחים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *