קיש Quiche הוא מאפה עתיר ירקות ובריאות ||| קלתית של בצק פריך חצי אפוי שסופג חלק מהנוזלים לפני האפייה ||| קיש עשיר בגבינות בעלות טעם ותוספת תיבול ועשבי תיבול שיהפכו אותו לחגיגה קולינרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 26)
לתחתית בצק
- 180 גרם קמח
- 80 גרם שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 3-6 טיפות מיץ לימון
- 2 כפות מים קרים
- כף עלי טימין שלמים
למלית
- 150 גרם גבינת קשקבל
- 150 גרם גבינת אמנטל
- 250 גרם גבינה בולגרית
- 200 גרם גבינת פרומעז
- 2 ביצים XL
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
- חופן ריחן (בזיליקום)
- צרור פטרוזיליה גדול
- מלח
- פלפל שחור
- גרידת אגוז מוסקט
אופן הכנה
- הכנת הבצק: במעבד מזון מערבבים בפולסים את הקמח, מלח ושמן הזית לקבלת בצק פירורים
- מוסיפים את שאר מצרכי הבצק ומערבבים קלות עד שהבצק מתאחד
- מקררים את הבצק לפחות 2-3 שעות או אפילו לילה
- מרדדים את הבצק בתבנית קיש עגולה כך שהתחתית והדפנות מרופדות היטב
- מחוררים את הבצק במזלג, ומאחסנים את התבנית במקפיא
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מוציאים התבנית עם הבצק מהמקפיא ואופים 10 דקות
- בקערה מגרדים את גבינות קשקבל ואמנטל, ואילו מהגבינה הבולגרית מפוררים בידיים
- מוסיפים את גבינת הפרומעז ע"י צביטות של גבינה קטנות שמוסיפים לקערה הגבינות ומערבבים היטב
- במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה, בזיליקום עם רבע או שליש מהשמנת המתוקה ומערבבים לקבלת פסטו
- מוסיפים את שאר השמנת מתוקה, הביצים והתבלינים (בזהירות עם המלח) ומערבבים קצר עד קבלת תערובת אחידה ולא מוקצפת
- שופכים את תערובת הגבינות על הקלתית ומיישרים
- שופכים מעל את בלילת הביצים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מכניסים הקיש לאפייה של כ- 40 דקות, עד שהקיש משחים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון