קינוח קליל ואוורירי שמשלב את הטריות של התותים עם הקרמיות של המוס ||| הטעם העיקרי מגיע מתותים בשלים ועסיסיים, המספקים מתיקות טבעית ורמז לחמיצות ||| אפשר להגיש בכוסיות או קערות אישיות ומומלץ לעטר בפרוסות תות טרי, עלי נענע או כף קצפת ||| מוס תותים הוא דוגמה מושלמת לקינוח שמאזן בין פינוק טבעי של פירות, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית לסעודה מזדמנת ואלגנטית כאחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 5 גרם ג'לטין
- 30 גרם מים
- 500 גרם תּוּת שָׂדֶה
- 240 גרם אבקת סוכר
- 3 לימונים – מיץ בלבד
- ½1 כפיות וניל
- 225 גרם יוגורט
- 600 גרם שמנת מתוקה
שלבי הכנה
- בקערה קטנה משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד
- בסיר קטן מחממים את תות השדה, מיץ לימון, וניל ואבקת סוכר עד רתיחה
- ממשיכים ברתיחה על להבה נמוכה 6-7 דקות
- מורידים מהכיריים ועם בְּלֶנְדֶּר מוט טוחנים למחית אחידה
- מערבבים לתוכה את הג'לטין ומצננים בצד
- כשהמחית הצטננה מקפלים אותה ליוגורט ב- 2-3 פעימות
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את השמנת מתוקה לקבלת מרקם דומה ליוגורט בערך
- מקפלים את קציפת השמנת לתוך קערת היוגורט עם תות השדה
- מחלקים לכוסות
- מצננים במקרר כשעה לפחות, ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…