עוגיות שהם שילוב של מרכיבים עשירים מוכנים ועל כן לא צריך לאפות אותן ||| עושר של דגני בוקר בשילוב של חמאת בוטנים הם פצצת אנרגיה שווה ליום עבודה או לשעות אחה"צ ||| המפתח הוא ערבוב טוב וסבלנות שהעוגיות יתקשו מעט ויחזיקו מעמד בלי קירור, בבית או בפיקניק וטיול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 עוגיות)
- 1 כוס סוכר או דבש
- 1 כוס סירופ תירס
- 500 גרם חמאת בוטנים עשירה
- 4 כוסות קורנפלקס אורז קריספי
- 24 סוכריות נשיקת שוֹקוֹלד
שדרוג
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- בסיר בינוני על להבה בינונית מערבבים את הסוכר וסירופ התירס. מערבבים ברציפות עד שהתערובת מגיעה לרתיחה מלאה
- מסירים את הסיר מהלהבה ומערבבים פנימה את כל חמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה
- בקערה גדולה שמים את דגני האורז הפריכים, ויוצקים את תערובת חמאת הבוטנים על הדגנים
- מערבבים בעדינות עד שהדגנים מצופים לחלוטין. הערה: בשלב זה אפשר לשדרג עם תמצית וניל
- במהירות, לפני שהתערובת מתקררת, מניחים ע"י כף גדולה, את התערובת על תבנית האפייה המרופדת. הערה: יוצרים עיגולים של עוגיות במידת האפשר
- נועצים סוכריית נשיקת שוקולד אחת למרכז כל עוגייה כשהתערובת עדיין חמימה
- מניחים לעוגיות להתקרר ומתייצב 30-60 דקות, בטמפרטורת החדר עד להתייצבות
- לאחר התייצבות, ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע
- טיפים: אם התערובת סמיכה מדי, אפשר לחמם אותה מעט שוב.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…