מנה בריאה, קלילה וטעימה, והכי חשוב: קלה מאד להכנה ||| מנה מושלמת להגשה לצד כוס יין לבן קר, והיא מתאימה במיוחד כארוחת ערב קלילה ובריאה ||| שילוב של ירקות ירוקים עם הרבה בריאות שמרימים את המנה ומעצימים את טעמי הדג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
לירקות
- 4 בצלי שאלוט פרוסים דק
- 2 גבעולי סלרי (כַּרְפַּס) קצוצים
- 3 זוקיני חתוכים גס (נקיים מהליבה)
- 10-8 יחידות אספרגוס קלופים וחתוכים גס
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 200 גרם שעועית ירוקה חלוטה במים חמים
- 50 גרם אפונה ירוקה מבושלת
- 1 כף רוטב סויה
- 1 לימון – המיץ בלבד
- ½ כף סוכר
- מלח
- פִּלְפֵּל
- ½ כוס יין לבן יבש
- 100 גרם עלי תרד טריים ונקיים
- 1 כוס שקדים לבנים פרוסים
- צרור עלי רֵיחָן (בזיליקום)
- צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1 לימון – גרידת הקליפה
להגשה
- מעט עלי מיקרו
- צנונית חתוכה לרבעים
- גרידת קליפת לימון
שלבי הכנה
- הכנת הדגים: במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית צורבים את הפילטים – תחילה על צד אחד במשך כ-5 דקות, ואחר כך במשך כ- 30 שניות על הצד השני (תלוי כמובן בעובי הדג) ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג
- הכנת הירקות: למחבת החמה שהכנו בה את הדגים, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את בצלצלי השאלוט, סלרי, זוקיני, אספרגוס, שום, שעועית ואפונה
- מערבבים היטב ומוסיפים רוטב סויה, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל ומקפיצים קלות
- מוסיפים את היין ונותנים לאלכוהול להתנדף
- מוסיפים תרד ושקדים ומקפיצים קלות
- מוסיפים בזיליקום, פטרוזיליה וגרידת לימון ומערבבים קלות
הגשה
מניחים על צלחת הגשה מנת ירקות חמים ומעל מניחים נתחי פילה דג, רבעי צנונית, עלי מיקרו ומעט גרידת לימון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…