אחוה והקונדיטורית שמרית הילל מציעים לקוראינו מתכון חגיגי לשבועות ובכלל ||| לרגל החג מתכון לעוגת שמרים מרהיבה…ללקק את האצבעות ||| עוגת שמרים גבינה ושוקולד, מרהיבה ומענגת, שתהייה קינוח בארוחת החג להנאת כל המשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 24)
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 20 גרם שמרים יבשים
- 150 גרם סוכר
- 450 מ"ל חלב
- 4 ביצים
- 200 גרם חמאה רכה
למלית
- 1 כוס ממרח שומשום ושוקולד של אחוה
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 100 גרם סוכר
- 1 ביצה XL
- 1 חלמון ביצה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 30 גרם קמח תירס (קורנפלור) מנופה
לציפוי
לשדרוג
- 1/2 כוס מים
- 3/4 כוס סוכר
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים למשך דקה
- מוסיפים את החלב, ביצים, וחמאה ומעבדים 10 דקות עד לקבלת בצק חלק
- משמנים את הבצק במעט שמן, ומניחים בקערה גדולה
- עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעתיים בטמפרטורת חדר
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למלבן בצק בעובי 1 מ"מ
- מערבבים את כל מצרכי המלית
- מורחים את הבצק בחצי מכמות ממרח השוקולד והגבינה
- מקפלים את הבצק עם הממרח לשלוש – צד אחד ועליו את הצד השני
- מרדדים שוב למלבן דק עד כמה שניתן כך שיש לנו שכבת גבינה באמצע
- שוב מורחים בנדיבות בשארית ממרח הגבינה ושוקולד
- מקפלים כמו בשלב 8 לעיל
- חותכים את הבצק ל-4 רצועות
- קולעים את רצועות הבצק שכבות לקבלת צמה
- מניחים הצמה בתבנית עגולה משומנת מעט
- עוטפים התבנית עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספת למשך כשעה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מורחים את העוגה בביצה טרופה
- אופים למשך כ- 45 דקות עד להשחמה יפה
- שדרוג: מביאים לרתיחה את המים והסוכר לקבלת סירופ
- מורחים שכבה מפנקת על העוגה החמה מיד שמסיימים את האפייה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. חג שבועות שמח! בתיאבון