חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שמרים גבינה ושוקולד

אחוה והקונדיטורית שמרית הילל מציעים לקוראינו מתכון חגיגי לשבועות ובכלל ||| לרגל החג מתכון לעוגת שמרים מרהיבה…ללקק את האצבעות ||| עוגת שמרים גבינה ושוקולד, מרהיבה ומענגת, שתהייה קינוח בארוחת החג להנאת כל המשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שמרים גבינה ושוקולד של אחוה ושמרית הילל לשבועות (צילום נופר בוגנים)

מצרכים (תבנית עגולה 24)

לבצק

למלית

לציפוי

לשדרוג

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים למשך דקה
  2. מוסיפים את החלב, ביצים, וחמאה ומעבדים 10 דקות עד לקבלת בצק חלק
  3. משמנים את הבצק במעט שמן, ומניחים בקערה גדולה
  4. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעתיים בטמפרטורת חדר
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למלבן בצק בעובי 1 מ"מ
  6. מערבבים את כל מצרכי המלית
  7. מורחים את הבצק בחצי מכמות ממרח השוקולד והגבינה
  8. מקפלים את הבצק עם הממרח לשלוש – צד אחד ועליו את הצד השני
  9. מרדדים שוב למלבן דק עד כמה שניתן כך שיש לנו שכבת גבינה באמצע
  10. שוב מורחים בנדיבות בשארית ממרח הגבינה ושוקולד
  11. מקפלים כמו בשלב 8 לעיל
  12. חותכים את הבצק ל-4 רצועות
  13. קולעים את רצועות הבצק שכבות לקבלת צמה
  14. מניחים הצמה בתבנית עגולה משומנת מעט
  15. עוטפים התבנית עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספת למשך כשעה
  16. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  17. מורחים את העוגה בביצה טרופה
  18. אופים למשך כ- 45 דקות עד להשחמה יפה
  19. שדרוג: מביאים לרתיחה את המים והסוכר לקבלת סירופ
  20. מורחים שכבה מפנקת על העוגה החמה מיד שמסיימים את האפייה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. חג שבועות שמח! בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *