השף דור זגורי מפרנה בשוק מציע לנו מנה חגיגית ועשירה לציון יום העצמאות ||| כידוע אוכל תמיד יכול לנחם ולו במעט את מצב הרוח ביום העצמאות ה- 76 למדינה שבצל מלחמה ||| השף זגורי משוק הכרמל, תל אביב, מעניק משמעות חדשה לקבב עגל על האש לצד תבשיל חומוס מנגולד וחצילים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
לקבב
- 1 ק״ג בשר עגל או מכסה הצלע מס' 7
- 1 סלרי, העלים בלבד
- 2 בצל בינוני
- מלח לפי הטעם
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
לתבשיל
- 100 מ"ל שמן זית
- 800 גרם גרגירי חומוס (אפשר מקופסת שימורים מסוננת או קפוא שהופשר)
- 2 פִּלְפֵּל אדום
- 1 חציל באלדי גדול
- 2 בצל לבן בינוני
- 1 צרור עלי מנגולד
- 3 כפות גדושות פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- ½1 כף כַּמּוֹן
- מלח לפי הטעם
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 1 כפית כורכום
- 1 ליטר ציר ירקות, בקר או עוף
שלבי הכנה
- הכנת הקבב: קוצצים דק-דק את הבצל ועלי הסלרי (אפשר גם לטחון במעבד מזון)
- בקערה מערבבים את הבשר עם הבצל וסלרי. יש ללוש את הבשר כמו בצק עד כדי פירוק החלבון מהבשר. שימו לב! זהו שלב מאד חשוב, כי אם לא תפרקו את החלבון, הקבבים יתפרקו לכם על הגריל. טיפ חשוב: רק ברגע שנתחיל לראות שומן לבן על הידיים, זה יהיה הסימן שלשנו אותו היטב
- נתבל ונערבב ולאחר מכן ניצור את הקבבים ונניח מסודר על כלי שטוח
- מניחים את הקבבים במקרר למשך 30 דקות, על מנת שיתייצבו
- הכנת התבשיל: חותכים את הבצל לצורת חצי ירח
- חותכים את החציל לקוביות בגודל 2X2 ס"מ לערך
- קוצצים גס את עלי המנגולד
- חותכים את הגמבה האדומה לרצועות
- בסיר סוטאז' רחב מחממים את השמן זית על להבה בינונית
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה
- מוסיפים את רצועות הפלפל אדום ומערבבים עד שהן מתרככות
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים תוך המשך טיגון 1-2 דקות עד שנתחיל להריח את ריח התבלינים
- מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים
- מוסיפים את ציר הירקות (או מה שבחרנו) ומגביהים את הלהבה
- מביאים לרתיחה של 3-5 דקות
- מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 30-45 דקות, תוך שמערבבים מדי פעם. הערה: יש לוודא שהציר לא נדבק ושהוא נוזלי במידה
- מטגנים את קוביות החציל (מומלץ כי מאד מוסיף לטעם. לא חובה) ומוסיפים לטיגון את עלי המנגולד עד התרככות העלים
- מוסיפים את החציל והמנגולד המטוגנים לסיר ומבשלים הכול יחד 15 דקות נוספות
- הרכבת המנה: שמים את הקבבים על המנגל וצולים למידה שאוהבים
- מניחים בצלחת מנת תבשיל עם גרגירי חומוס ועלים, ומעל שמים 2-3 קבבים צלויים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…