פאי פקאן נחשב למסורת אמריקאית כמו שסיפרנו כאן ||| המסורת מספרת כי פאי פקאן הומצא על ידי שפים צרפתים אשר, לאחר שהתיישבו בניו אורלינס, למדו על אגוזי הפקאן מהאינדיאנים ||| הם אספו את הפקאנים שגדלו על גדות נהרות טקסס, וטחנו אותם כדי להשיג שמן ||| למרות זאת ניסיונות להתחקות אחר מקור המנה לא מצאו שום מתכון שפורסם לפני 1886 ||| מסתבר שגם לאיטלקים יש גרסה והיא לפניכם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 22-26)
- 350 גרם אגוזי מלך קלויים קלות, וקצוצים
- 5 ביצים XL מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 20 גרם סוכר וניל
- 4-5 כפות ליקר תפוזים או רוּם או מה שאוהבים
לשידרוג
לקישוט
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים עם מחצית הסוכר ומחצית הסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב. שומרים בצד
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) נקייה מקציפים את חלמוני הביצים עם שאר הסוכר ושאר הסוכר וניל עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
- מוסיפים את הליקר או רום מקציפים יחד עוד כדקה
- שידרוג: מוסיפים גרידת לימון או אספרסו ומקציפים יחד עוד כדקה
- בעזרת לקקן מוסיפים בשלבים את האגוזים הטחונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את קצף החלבונים ששמרנו בצד, בתנועות קיפול ב- 2-3 שלבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים לתבנית פאי עגולה 22-26 בנייר אפייה. הערה: גודל התבנית יקבע את גובה העוגה שרוצים לקבל
- יוצקים לתבנית את תערובת העוגה ומיישרים את פני העוגה
- אופים כ-45 דקות, עד לקבלת צבע יפה וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ולח
- מצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות
טיפ: העוגה טעימה יותר יום אחרי. מומלץ להגיש לצד כדור גלידה וניל.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…