המרכיב העיקרי, כמובן, הוא דגים ומומלץ להשתמש בכל סוג של דגים בעלי מרקם מוצק כגון סלמון, בקלה, טונה או פורל ||| ניתן לאפות, לטגן או לאפות קציצות דגים אבל הפעם שילוב של טיגון ובישול ייתן תוצאה שווה וטעימה ||| לכאורה הרבה תבלינים אבל זה סוד הקסם של המתכון החגיגי הזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לקציצות
- 1 ק"ג דג לבן טחון (מה שאוהבים ולא יקר)
- 3 כפות קמח מצה
- 1 ביצה XL
- 1 בצל גדול מגורר וסחוט
- 1 חבילת כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה עם הגבעולים
- 1 תפוז – גרידת הקליפה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) יבש טחון
- 1 כפית שטוחה פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית שטוחה מלח או לפי הטעם
לרוטב
- 10-12 פִּלְפֵּלונים או רצועות פלפל גמבה אדום
- 1-2פִּלְפֵּל חריף (לאוהבים החריף)
- 4-5 פרוסות לימון ללא הקליפה
- 350 גרם אַרְטִישׁוֹק (קִנְרֵס או חֻרְשָׁף) אלה-רומנה, בצנצנת משומרת
- 3 שיני שום פרוסות
- 3 שיני שום כתושות
- ½ חבילה כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה גס
- מעט שמן לטיגון – מומלץ להשתמש בשמן של צנצנת הארטישוק
- 3-4 כוסות מים רותחים
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה פִּלְפֵּל שחור
- ½ כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טחון
שלבי הכנה
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה
- משהים את תערובת הדגים כ- 30 דקות במקרר
- מחממים סיר סוטג' עם שמן. המלצה: להשתמש בשמן של הארטישוק אלה-רומנה
- מכינים קציצות בגודל חצי כף יד (של אישה) ומניחים בשמן החם ומטגנים טיגון קל עד להזהבה קלה מכל הצדדים
- מעבירים את קציצות הדגים למגש עם נייר סופג ומניחים בצד
- מטגנים את פרוסות השום, פלפלונים, פלפל חריף וארטישוק מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים יחד
- מוסיפים את המים הרותחים והתבלינים ומביאים לרתיחה
- מתקנים תיבול (אם יש צורך) ומבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה כשהסיר מכוסה
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לתוך הסיר עם ברוטב
- מנענעים את הסיר מעט כך שכול הקציצות ייעטפו ברוטב
- מביאים לרתיחה עדינה
- מבשלים עוד כ- 25 דקות עם סיר מכוסה
טיפ: אפשר להכין את המנה מראש ולחמם בסמוך להגשה. אחרי יום הקציצות יטמיעו היטב את הטעמים של הרוטב.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…