חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שקרבורה Shekerbura

אחד המאפים המתוקים האזרבייג'ניים הפופולריים ביותר ||| שכרבורה מורכבת מאגוזים וסוכר עטופים בבצק כאשר המשטח החיצוני של שכרבורה מעוטר באמצעות פינצטה מיוחדת הנקראת מגאש Maggash ||| אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בחגיגת האביב הוא הנוברוז Novruz ||| לפי המסורת, שקרבורה בצורת חצי סהר מייצג את הירח, שורגוגאל  Şorqoğal בצורה עגולה זהובה מייצג את השמש, והפחלבה בצורת יהלום מייצגת את הכוכבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שקרבורה Shekerbura אזרביז'אנית (צילום דני בר)

מצרכים (35-40 יחידות)

לתערובת השמרים

לבצק

למלית

אופן הכנה

  1. הכנת תערובת השמרים: בכוס גדולה מערבבים את החומרים היבשים יחד (שמרים, קמח וסוכר). מוסיפים את המים החמימים
  2. מערבבים לקבלת בלילה חלקה ומשאירים אותה במקום חמים להתפחה
  3. בזמן שהשמרים עובדים ותופחים, ממיסים את החמאה על להבה נמוכה ומחממים קלות את החלב
  4. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החלמונים, חמאה מומסת, חלב, סוכר וניל, מלח ותערובת השמרים
  5. מוסיפים את הקמח לבלילת החלב ומערבבים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק חלק, ולא נדבק לידיים
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לשבת 30 דקות בטמפרטורת החדר. הערה: הבצק לא אמור לתפוח, אחרת השקרבורה שלכם תאבד את הצורה האופיינית שלה במהלך האפייה
  7. הכנת המלית: טוחנים את האגוזים, לא דק מדי, בעזרת מעבד מזון
  8. מוציאים את האגוזים מהבלנדר ומערבבים אותם עם הסוכר, הל טחון וסוכר וניל
  9. הכנת שכרבורה: מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (בערך בגודל של ביצה)
  10. מניחים את כדורי הבצק על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למניעת תפיחה
  11. לוקחים כל פעם חמש יחידות בצק ומשאירים את השאר במקרר
  12. מרדדים כדור בצק לעלה עגול בעובי של כ-2-3 מ"מ וברוחב 8-10 ס"מ
  13. מניחים כף מהמלית במרכז ומקפלים ליצירת חצי סהר
  14. צובטים את הקצוות בחוזקה לסגירת המלית בכיסון
  15. עם מזלג יוצרים דוגמת פסים (כמו בצילום) ומסובבים תוך כדי לחיצת פני הבצק כדי לקבל את דוגמת פני השטח של השקרבורה (בהנחה שאין לכם את מגאש, להטבעת הדוגמה האופיינית למאפה)
  16. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה
  17. מניחים כל שכרבורה מוכנה בתבנית המרופדת במרחקים של כס"מ אחד מהשני
  18. ממשיכים כך למלא את תבניות האפייה עד שמסיימים את הבצק והמלית
  19. אופים כ- 20 דקות, עד שהחלק התחתון מזהיב מעט, והחלק העליון בהיר
  20. מגישים שקרבורה בעודה חמימה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Nuş olsun

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *