אחד המאפים המתוקים האזרבייג'ניים הפופולריים ביותר ||| שכרבורה מורכבת מאגוזים וסוכר עטופים בבצק כאשר המשטח החיצוני של שכרבורה מעוטר באמצעות פינצטה מיוחדת הנקראת מגאש Maggash ||| אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בחגיגת האביב הוא הנוברוז Novruz ||| לפי המסורת, שקרבורה בצורת חצי סהר מייצג את הירח, שורגוגאל Şorqoğal בצורה עגולה זהובה מייצג את השמש, והפחלבה בצורת יהלום מייצגת את הכוכבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (35-40 יחידות)
לתערובת השמרים
לבצק
- 900 גרם קמח
- 1 כף סוכר וניל
- 200 גרם חמאה מומסת חמה ללא מלח
- 250 מ"ל חלב חם
- 2 חלמוני ביצים בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
למלית
- 450 גרם אגוזים (אגוזי מלך, שקדים קלופים או אגוזי לוז קלופים – מה שאוהבים)
- 450 גרם סוכר
- 1 כפית הל טחון
- 1 כף סוכר וניל
אופן הכנה
- הכנת תערובת השמרים: בכוס גדולה מערבבים את החומרים היבשים יחד (שמרים, קמח וסוכר). מוסיפים את המים החמימים
- מערבבים לקבלת בלילה חלקה ומשאירים אותה במקום חמים להתפחה
- בזמן שהשמרים עובדים ותופחים, ממיסים את החמאה על להבה נמוכה ומחממים קלות את החלב
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החלמונים, חמאה מומסת, חלב, סוכר וניל, מלח ותערובת השמרים
- מוסיפים את הקמח לבלילת החלב ומערבבים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק חלק, ולא נדבק לידיים
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לשבת 30 דקות בטמפרטורת החדר. הערה: הבצק לא אמור לתפוח, אחרת השקרבורה שלכם תאבד את הצורה האופיינית שלה במהלך האפייה
- הכנת המלית: טוחנים את האגוזים, לא דק מדי, בעזרת מעבד מזון
- מוציאים את האגוזים מהבלנדר ומערבבים אותם עם הסוכר, הל טחון וסוכר וניל
- הכנת שכרבורה: מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (בערך בגודל של ביצה)
- מניחים את כדורי הבצק על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למניעת תפיחה
- לוקחים כל פעם חמש יחידות בצק ומשאירים את השאר במקרר
- מרדדים כדור בצק לעלה עגול בעובי של כ-2-3 מ"מ וברוחב 8-10 ס"מ
- מניחים כף מהמלית במרכז ומקפלים ליצירת חצי סהר
- צובטים את הקצוות בחוזקה לסגירת המלית בכיסון
- עם מזלג יוצרים דוגמת פסים (כמו בצילום) ומסובבים תוך כדי לחיצת פני הבצק כדי לקבל את דוגמת פני השטח של השקרבורה (בהנחה שאין לכם את מגאש, להטבעת הדוגמה האופיינית למאפה)
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה
- מניחים כל שכרבורה מוכנה בתבנית המרופדת במרחקים של כס"מ אחד מהשני
- ממשיכים כך למלא את תבניות האפייה עד שמסיימים את הבצק והמלית
- אופים כ- 20 דקות, עד שהחלק התחתון מזהיב מעט, והחלק העליון בהיר
- מגישים שקרבורה בעודה חמימה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Nuş olsun
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…