פורל ופטריות הן שילוב פופולארי במטבחים של דרום גרמניה ואוסטריה שבהם יש הרבה משניהם ||| מתכון פשוט ומהיר אבל דורש תשומת לב והקפדה על מגוון המצרכים שיעשו את ההבדל בין מנה מזינה למנה טעימה ||| כל סוג של עשבי תיבול שאוהבים יוכל להיות חלק מהמנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לציפוי
לטיגון
- שמן זית
- 1 כף חמאה
לרוטב עשבי התיבול
- 5 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
- עשבי תיבול מעורבים קצוצים טריים (כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר), פֶּטְרוֹזִילְיָה, טרגון, תימין ומה שאוהבים)
- מיץ לימון
- מעט ממרח אנשובי
- מלח
- פִּלְפֵּל
לקישוט
- 300 גרם פטריות טריות
- 2 בצלי שאלוט
- פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- חמאה או שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל
אופן הכנה
- שוטפים את פילה הדג, מייבשים בעזרת נייר סופג או מגבת
- מתבלים במלח ופלפל, מזלפים מיץ לימון ומניחים בצד
- לרוטב עשבי התיבול: קוצצים דק את עשבי התיבול ומערבבים עם החמאה. מתקנים תיבול במלח, פלפל ומשחת האנשובי וקצת מיץ לימון. מניחים את הרוטב במקרר
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- מנקים וקוצצים דק את הפטריות
- חותכים את בצלי השאלוט לקוביות
- מטגנים את השאלוט בחמאה או בשמן זית, עד לשקיפות
- מוסיפים את הפטריות, מתבלים בפלפל ומטגנים באיטיות על להבה בינונית עד שהפטריות מוכנות
- בינתיים מחממים מעט שמן וחמאה במחבת
- מצפים את פילה הדג פורל בצד העור בקמח ומטגנים במהירות על להבה גבוהה עם הצד המקומח כלפי מטה
- הופכים את הפילה ושוב מטגנים במהירות (כדי שהדג לא יתייבש מדי)
- מסדרים את הפילטים עם הצד הפריך והמקומח כלפי מעלה בתבנית אפייה משומנת
- מושחים את הצד הגלוי ברוטב עשבי התיבול
- אופים בתנור בחלק העליון 6-12 דקות להשחמה עד שרוטב עשבי התיבול מקציף
- מוסיפים מלח לפטריות המבושלות ואם אוהבים, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה
הגשה
מסדרים את הפילטים על צלחות מחוממות מראש ומגישים לצד תפוחי אדמה אפויים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite