חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פסטה מאזה מניקה Mezze Maniche‏

פירוש השם מאזה מניקה Mezze Maniche הוא שרוולים קצרים כי זו פסטה של צינורות בצק קצרים במיוחד ||| צינורת הפסטה הזו מחורצים על מנת לשמור על רטבי המנה ||| בערב חג המולד, בעיירה פיאצ'נצה Piacenza שמדרום למילאנו, מגישים מנה שנקראת שרוולים של נזירים Mezze maniche dei frati ||| בצפון איטליה מגישים הפסטה הזו עם רוטבי שמנת קלים בתוספת ירקות ופירות-ים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה מאזה מניקה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את הצימוקים במים רותחים למשך כ- 10 דקות
  2. מסננים את המים ולוחצים על הצימוקים ליציאת כל הנוזלים ואח"כ קוצצים דק את הצימוקים הנפוחים
  3. מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח
  4. מבשלים את הברוקולי כ- 10 דקות, כשהסיר מכוסה חלקית
  5. מוציאים את הברוקולי בכף מחוררת ושומרים את המים לבישול הפסטה
  6. במעבד מזון טוחנים את הברוקולי עם 2 כפות ממי הבישול, ובתוספת הצנוברים והפלפל שחור הגרוס
  7. במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית על להבה בינונית
  8. מוסיפים את הקולרבי עד השחמה
  9. מוסיפים לקולורבי במחבת את הפלפל החריף, הזיתים והצימוקים שהשרינו וחצי כפית מלח ומערבבים במחבת
  10. ממשיכים לטגן במשך כ- 2 דקות
  11. מוסיפים את השום, ומטגנים כדקה נוספת ואז מסירים מהלהבה
  12. מביאים את מי הבישול בהם בישלנו את הברוקולי לרתיחה נוספת ומבשלים בהם את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים את המים
  13. מוסיפים לסיר הפסטה המבושלת את קרם הברוקולי ואת תכולת המחבת ומערבבים בעדינות עד שכל הפסטה מצופה
  14. מחלקים למנות
  15. מפזרים את גרידת הגבינות מעל ומגישים מייד

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *