פירוש השם מאזה מניקה Mezze Maniche הוא שרוולים קצרים כי זו פסטה של צינורות בצק קצרים במיוחד ||| צינורת הפסטה הזו מחורצים על מנת לשמור על רטבי המנה ||| בערב חג המולד, בעיירה פיאצ'נצה Piacenza שמדרום למילאנו, מגישים מנה שנקראת שרוולים של נזירים Mezze maniche dei frati ||| בצפון איטליה מגישים הפסטה הזו עם רוטבי שמנת קלים בתוספת ירקות ופירות-ים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם פסטה שרוולים קצרים (או פסטה קצרה אחרת)
- 2 כפות צימוקים
- 500 גרם ברוקולי
- 2 כפות צנוברים
- 1/2 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 ראשי קולרבי קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 פלפל חריף טרי קצוץ דק
- 1 שן שום קצוצה דק
- 10 זיתים שחורים קצוצים דק
- 80 גרם גבינת פרובולונה Provolone מגורדת
- 40 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
אופן הכנה
- משרים את הצימוקים במים רותחים למשך כ- 10 דקות
- מסננים את המים ולוחצים על הצימוקים ליציאת כל הנוזלים ואח"כ קוצצים דק את הצימוקים הנפוחים
- מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח
- מבשלים את הברוקולי כ- 10 דקות, כשהסיר מכוסה חלקית
- מוציאים את הברוקולי בכף מחוררת ושומרים את המים לבישול הפסטה
- במעבד מזון טוחנים את הברוקולי עם 2 כפות ממי הבישול, ובתוספת הצנוברים והפלפל שחור הגרוס
- במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית על להבה בינונית
- מוסיפים את הקולרבי עד השחמה
- מוסיפים לקולורבי במחבת את הפלפל החריף, הזיתים והצימוקים שהשרינו וחצי כפית מלח ומערבבים במחבת
- ממשיכים לטגן במשך כ- 2 דקות
- מוסיפים את השום, ומטגנים כדקה נוספת ואז מסירים מהלהבה
- מביאים את מי הבישול בהם בישלנו את הברוקולי לרתיחה נוספת ומבשלים בהם את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים את המים
- מוסיפים לסיר הפסטה המבושלת את קרם הברוקולי ואת תכולת המחבת ומערבבים בעדינות עד שכל הפסטה מצופה
- מחלקים למנות
- מפזרים את גרידת הגבינות מעל ומגישים מייד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito