פשטידות הן דרך נפלאה לגוון בארוחות ערב או צהרים ||| כל מתכון שיש בו גבינה אפשר להמיר לפשטידה פרווה באמצעות החלפת הגבינות בטופו, מגורד גס על מגרדת עבה ||| מובטח שתקבלו פשטידה משביעה ומזינה, עם חלבון צמחי מעולה שיכולה להתאים גם לטבעונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 4 קישואים או זוקיני, שטופים היטב
- 3 ביצים XL (או תחליף טבעוני כמו 1/2 כוס קמח חומוס)
- 150 גרם טופו במרקם קשה
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- כורכום
- זרעי כוסברה טחונים
- 3 כפות קמח כוסמין
- 1 כף קמח שקדים או קמח אורז לבן
לקישוט
אופן הכנה
- מגרדים את הטופו במגרדת עבה ומערבבים עם שמן הזית והתבלינים ומניחים בצד
- מגרדים את הקישואים במגרדת עבה
- סוחטים היטב את גרידת הקישואים
- מעבירים לקערה, וסוחטים שוב
- מערבבים את כל המצרכים יחד, בהתחלה עם כף ואחר כך עם הידיים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרפדים תבנית מלבנית קטנה בנייר אפייה
- יוצקים בתבנית המרופדת את התערובת ומשטחים את פני התערובת
- אופים 60–50 דקות או עד השחמה מלאה, כך שנוגעים בפני הפשטידה היא תהיה מוצקה אך קפיצית
- לסיום מפזרים מעל מעט עלי פטרוזיליה טריים וקצוצים דק או שקדים קלופים וטחונים
המלצות נוספות
תנו לפשטידה לנוח כשעתיים עד התייצבות מלאה, טרם הפריסה וההגשה.
אפשר לשמור מכוסה בקירור למשך 6-5 ימים ולחמם לפני הגשה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון
2 Responses
תודה על המתכון המצוין. אני מכינה את הפשטידה הזאת שוב ושוב. קצת מגוונת בסוגי הקמח.
בהחלט אחד הטובים אבל יש עוד מתכונים שווים. כנסי ותמצאי עוד