חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת מצות טחינה-שוקולד

אחוה מגישה לפסח מתכון לעוגה נפלאה, טעימה ומקורית ||| עוגה על בסיס מצות וממרח טחינה עם שוקולד וגם ממרח טחינה עם סילאן ||| עוגה קלה להכנה, מתוקה ומענגת, בגרסה חלבית או פרווה עם תחליפו תשתמשו בחלב צמחי ||| עוגה כשרה לפסח מרהיבה וחגיגית, מתאימה כקינוח בארוחת ליל הסדר ולכל ימות החג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת מצות עם ממרח טחינה שוקולד וסילאן של אחוה לפסח (צילום הדס ניצן)

מצרכים (8 מנות)

שלבי הכנה  

  1. בתבנית אפייה מרובעת גדולה מוזגים את החלב (לא משנה סוג החלב שבחרתם)
  2. טובלים מצה בחלב ומניחים בצלחת הגשה שטוחה
  3. מורחים על המצה ממרח טחינה עם שוקולד בנדיבות
  4. טובלים בחלב מצה נוספת ומניחים אותה מעל שכבת הטחינה שוקולד
  5. מורחים על המצה העליונה ממרח טחינה עם סילאן
  6. חוזרים על פעולות 2-3 שוב ושוב עד לסיום כל המצות
  7. על השכבה האחרונה מוסיפים לממרח הטחינה עם סילאן את תערובת שבבי האגוזים ומורחים על המצה העליונה
  8. מוסיפים לממרח הטחינה עם שוקולד הנותר שבבי אגוזים, ויוצרים מזה כדורים קטנים כמו טראפלס
  9. מקשטים את פני העוגה בכדורי הטחינה-שוקולד
  10. מכניסים את העוגה למשך לילה למקרר ומגישים קר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *