חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת פוביטיצה טבעונית עם חלוה Povitica

אחוה והקונדיטורית אסטלה מציעים מתכון לעוגת פוביטיציה Povitica חלומית ||| עוגת שמרים ואגוזים מסלובניה עם מלית מתוקה של חלוה ואגוזים ||| העוגה טבעונית, נהדרת להגשה באירוח משפחתי וכקינוח מתוק לצד שתייה קרה או חמה ||| כל הפרטים וסיפורה של העוגה וגם המתכון בהמשך…

עוגת פוביטיצה טבעונית עם חלוה (צילום שירן כהן שי)

מהי פוביטיצה Belokranjska povitica

עוגה מהמטבח הסלובני לאומי. המתכון הובא לאזור קרניולה הלבנה White Carniola שעל גבול סלובניה וקרואטיה, על ידי החיילים האוסקוקים Uskoks, שהיו חיילים הבסבורגיים קרואטים שאיכלסו את אזורי מזרח הים האדריאטי. השם עצמו, povitica, מסביר את דרך ההכנה המסורתית. המונח povitica נגזר מהפועל poviti כלומר לגלגל כי האופים מרדדים את הבצק ומותחים אותו דק ככל האפשר. המילוי המסורתי עשוי מגבינת ריקוטה שנקראת בסלובנית skuta מעורבת עם ביצים, שמנת מתוקה, שמן וחמאה. את המילוי מורחים בצורה אחידה על הבצק המרודד, מגלגלים לספירלה ומניחים בתבנית אפייה משומנת. המתכון המסורתי מוגן עפ"י כללי TSG של האיחוד האירופי.

מצרכים (תבנית מלבנית רחבה)

לבצק

למלית

למשטח העבודה ושימון הבצק

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. מפזרים את האגוזים של המלית על תבנית אפייה וקולים בתנור במשך 8-10 דקות. אח"כ מצננים את האגוזים לטמפרטורת החדר
  3. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר), שמים את כל מצרכי הבצק ולשים עם וו לישה במשך כ-15 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה
  5. הכנת המילוי: במְעַבֵּד מזון מרסקים את האגוזים יחד עם סוכר ואבקת קקאו לקבלת פירורים דקים
  6. מוסיפים לקערת האגוזים את השמן, חלב שקדים, וניל, ותחליף ביצה Zero Egg וטוחנים לקבלת מרקם משחתי. שומרים את המלית בצד
  7. מרססים את משטח העבודה בתרסיס שמן ומניחים עליו את הבצק, ותוך כדי המעבר משמנים את הבצק היטב שלא יתייבש
  8. מרדדים את הבצק על גבי המשטח לגודל יריעה של 30X50 ס"מ ומשמנים שוב
  9. בידיים משומנות מתחילים בעדינות למתוח את הבצק מהמרכז כלי חוץ עד להכפלת הגודל. נזהרים שלא לקרוע את הבצק כי צריכים לקבל יריעה גדולה של 60X100 ס"מ. צריך לקבל בצק דק כמעט שקוף
  10. מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה על פני יריעת הבצק. הערה: אם המלית סמיכה מדי, יש לדלל אותה עם מעט חלב שקדים
  11. מפזרים את החלווה על גבי המלית בצורה אחידה
  12. מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
  13. משמנים  תבנית כיכר רחבה
  14. מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית התבנית
  15. מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים שכבת פרסה נוספת על הפרסת בצק שבתבנית ומהדקים מעט בעדינות
  16. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה
  17. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים מעט את המאפה
  18. אופים כ-15 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות
  19. מצננים את העוגה כ- 30 דקות ואז מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת על מנת לצנן לחלוטין
  20. פורסים ומתענגים על המאפה או שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, למשך עד 4 ימים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Dober apetit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *