סורבה אינו גלידה וההבדל העיקרי הוא שבגלידה חשוב להכניס אוויר ולנפח את הקרם ואילו בסורבה המרקם דחוס ומרוכז ||| במתכון אין שמנת מתוקה ולכן טעם החלבה מודגש במיוחד ודומיננטי ||| רצוי להשתמש במכונת גלידה אבל אפשר גם ללא כפי שמוסבר בהמשך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (ל-1 ק"ג סורבה)
- 200 גרם ממרח חלבה
לסירופ
שדרוג
- 100 גרם פיסטוק קלוי וגרוס
- 100 גרם פירורי חלבה
שלבי הכנה
- הכנת הסירופ: מבשלים את המים עם הסוכר והדבש עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ
- מורידים מהלהבה ומוסיפים את ממרח החלבה, מערבבים ומקררים
- הכנה בעזרת מכונת גלידה: יוצקים את התערובת למכונת גלידה ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי ויציב
- לקראת הסיבובים האחרונים מוסיפים פירורי חלבה ושבבי פיסטוק
- הכנה ללא מכונת גלידה: יוצקים את התערובת לכלי נירוסטה ומעבירים למקפיא
- כל 15 דקות מוציאים את הכלי עם התערובת חלבה, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה או בְּלֶנְדֶּר מוט, עד שמתקבל מרקם של סורבה
- בשלב זה מוסיפים את פירורי החלבה והפיסטוקים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…