חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סורבה חלבה ופיסטוק Halva and Pistachio Sorbet

סורבה אינו גלידה וההבדל העיקרי הוא שבגלידה חשוב להכניס אוויר ולנפח את הקרם ואילו בסורבה המרקם דחוס ומרוכז ||| במתכון אין שמנת מתוקה ולכן טעם החלבה מודגש במיוחד ודומיננטי ||| רצוי להשתמש במכונת גלידה אבל אפשר גם ללא כפי שמוסבר בהמשך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

גלידה של אמורינו בחוף הים בצרפת (צילום דני בר)

מצרכים (ל-1 ק"ג סורבה)

לסירופ

שדרוג

שלבי הכנה

  1. הכנת הסירופ: מבשלים את המים עם הסוכר והדבש עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ
  2. מורידים מהלהבה ומוסיפים את ממרח החלבה, מערבבים ומקררים
  3. הכנה בעזרת מכונת גלידה: יוצקים את התערובת למכונת גלידה ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי ויציב
  4. לקראת הסיבובים האחרונים מוסיפים פירורי חלבה ושבבי פיסטוק
  5. הכנה ללא מכונת גלידה: יוצקים את התערובת לכלי נירוסטה ומעבירים למקפיא
  6. כל 15 דקות מוציאים את הכלי עם התערובת חלבה, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה או בְּלֶנְדֶּר מוט, עד שמתקבל מרקם של סורבה
  7. בשלב זה מוסיפים את פירורי החלבה והפיסטוקים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *