חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בנדבארה – מאפה דלעת בולגרי Bundevara

מאפה מסורתי מהמטבח הבלקני, במיוחד מסרביה, אך הוא פופולרי גם במדינות שכנות כמו בולגריה, קרואטיה וסלובניה ||| מאפה מתוק שמזכיר את הטיקבניק הבולגרי, ומבוסס על מילוי של דלעת מגורדת וסוכר, עם תוספות כמו קינמון, אגוזים או צימוקים ||| המאפה עשוי מבצק פילו דק, אשר ממולא בתערובת הדלעת והוא מוגש כאחד הקינוחים המסורתיים בארוחות חגיגיות, בעיקר בסתיו ובחורף ||| יש המכנים אותו גם צ'וקור כקיצור שם הדלעת Cucurbita moschata ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בנדבארה – מאפה דלעת בולגרי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

  • 1 ק"ג בצק פילו

למלית

לצפוי

לפיזור

שלבי הכנה

  1. מקלפים את הדלעת, מנקים מגרעינים וחותכים לקוביות
  2. בסיר גדול מניחים את קוביות הדלעת עם מיץ הלימון, סוכר וקינמון. מכסים במים ומבשלים עד שהדלעת מתרככת
  3. מסננים את הדלעת מהמים ומועכים את הדלעת כשנפטרים מכל הנוזלים
  4. מוסיפים לפירה הדלעת את הצימוקים
  5. פותחים את בצק העלים וחותכים לאורך לשש רצועות שוות
  6. בקצה כל רצועה מניחים 1-2 כפות ממחית הדלעת
  7. סוגרים את הקצוות ומגלגלים לנחש. טיפ: אפשר למתוח מעט
  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  9. כורכים כל נחש ממולא דלעת, לצורת שבלול בתבנית המרופדת
  10. מברישים את שבלולי הבצק הממולאים בתבנית, בביצה טרופה
  11. אופים עד 30-40 דקות עד שהבצק מזהיב יפה
  12. מוציאים מהתנור ומפדרים באבקת סוכר

מגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *