מאפה מסורתי מהמטבח הבלקני, במיוחד מסרביה, אך הוא פופולרי גם במדינות שכנות כמו בולגריה, קרואטיה וסלובניה ||| מאפה מתוק שמזכיר את הטיקבניק הבולגרי, ומבוסס על מילוי של דלעת מגורדת וסוכר, עם תוספות כמו קינמון, אגוזים או צימוקים ||| המאפה עשוי מבצק פילו דק, אשר ממולא בתערובת הדלעת והוא מוגש כאחד הקינוחים המסורתיים בארוחות חגיגיות, בעיקר בסתיו ובחורף ||| יש המכנים אותו גם צ'וקור כקיצור שם הדלעת Cucurbita moschata ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 ק"ג בצק פילו
למלית
לצפוי
- 1 ביצה L
לפיזור
שלבי הכנה
- מקלפים את הדלעת, מנקים מגרעינים וחותכים לקוביות
- בסיר גדול מניחים את קוביות הדלעת עם מיץ הלימון, סוכר וקינמון. מכסים במים ומבשלים עד שהדלעת מתרככת
- מסננים את הדלעת מהמים ומועכים את הדלעת כשנפטרים מכל הנוזלים
- מוסיפים לפירה הדלעת את הצימוקים
- פותחים את בצק העלים וחותכים לאורך לשש רצועות שוות
- בקצה כל רצועה מניחים 1-2 כפות ממחית הדלעת
- סוגרים את הקצוות ומגלגלים לנחש. טיפ: אפשר למתוח מעט
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- כורכים כל נחש ממולא דלעת, לצורת שבלול בתבנית המרופדת
- מברישים את שבלולי הבצק הממולאים בתבנית, בביצה טרופה
- אופים עד 30-40 דקות עד שהבצק מזהיב יפה
- מוציאים מהתנור ומפדרים באבקת סוכר
מגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…