עוגת שכבות פופולארית בניו זילנד שיש לה שורשים באנגליה וגרסאות מעניינות ברחבי תבל ||| תמצאו אותה גם בשם פרוסת לואיז Louise slice ואפילו בשם הקפריזה של הגברת Ladies Caprice שפופולארית גם באוקראינה בשם Damskiy Kaprys ||| עוגה שמספרת לנו קצת היסטוריה אבל בעיקר טעמים מתוקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מהי עוגת לואיז
עוגה שמקורה בניו זילנד, ומורכבת משכבה של בצק, ריבת פטל ומרנג קוקוס פריך. מכיוון שהכנת מאפים זו לא ממש התמחות של המאורים של ניו זילנד, עוגת לואיז היא כנראה מורשת מהמתיישבים הבריטים באזור זה של הגלובוס. העוגה מוגשת באופן מסורתי בצורה של ריבועים אבל אפשר גם להגישה בפרוסות מלבניות.
עוגת לואיז מורכבת משלוש שכבות של מרקמים וטעמים שונים. ראשית, שכבה של ביסקוויט פריך, באמצע הדרך בין עוגת הספוג למאפה. שכבה זו מכוסה לאחר מכן בשכבת ריבת פטל או תות. לבסוף, הכל מכוסה בשכבה נדיבה של מרנג קוקוס לפני האפייה. עוגת לואיז היא עוגה כפרית מסורתית שמגיעה בכמה וריאציות. ואכן, בניו זילנד, בגרסאות מסוימות של עוגת לואיז משתמשים בריבת חמוציות או שזיפים במקום ריבת פטל.
מקור עוגת לואיז
אף אחד לא יכול לאשר בוודאות את מקורה של עוגת לואיז. עם זאת, יש שתי גרסאות למקור העוגה:
ניו זילנד התגלתה בשנת 1642 על ידי הבל טסמן Abel Tasman. לפני תאריך זה, ניו זילנד לא הייתה מוכרת בעולם הישן – אירופה. ואכן, האירופאים הגיעו רק באיחור לאוקיאניה, במסעו של קפטן ג'יימס קוק Captain James Cook על סיפון האנדוור Endeavor שגילה מחדש את האי הזה במהלך המשלחת שלו בשנים 1768-1771. בין אייבל טסמן לג'יימס קוק, רגלו של אירופאי לא דרכה בניו זילנד. קפטן ג'יימס קוק נשלח על ידי ממשלת בריטניה לחקור את האזור והוא הגיע לניו זילנד בשנת 1769 למרות שהכוונה המקורית היתה להגיע לאוסטרליה. מהר מאוד הבין שהאי שגילה בטעות אינו אוסטרליה. הוא ניווט לאורך חופי האי והחל לחקור. ידוע בתשומת הלב שלו לפרטים, קפטן ג'יימס קוק יצא למפות את המדינה במטרה למצוא מיקומים טובים התנחלות אפשרית. מפותיו של קוק על ניו זילנד ואוסטרליה שימשו מאוחר יותר לחיפושים ימיים אחרים.
טארט בייקוול Bakewell tart מאנגליה הוא ללא ספק בן דוד של עוגת לואיז ועל כן יש הסבורים שהמתכון הגיע לניו זילנד עם הטבחים של קוק בסוף המאה ה-18. בניגוד לעוגת לואיז, הטארט של בייקוול אינו מכיל קוקוס. במקום את מרנג הקוקוס מחליף קרם שקדים. הדמיון בין שתי העוגות מבוסס על כך ששני הקינוחים מורכבים מניגוד של שכבות במרקמים וטעמים שונים. בדומה לעוגת לואיז, טארט בייקוול הוא קינוח המורכב משלוש שכבות: שכבה של בצק עוגות, שכבה של ריבת פטל ולבסוף שכבה של קרם שקדים.
בניגוד לגרסה ההיסטורית בעקבות מסעותיו של קפטן קוק. מקורות אחרים טוענים כי עוגת לואיז נוצרה לכבוד חתונת הנסיכה לואיז Princess Louise, בתה של המלכה ויקטוריה שהתחתנה בשנת 1871.
מתכון: עוגת לואיז של ניו זילנד
מצרכים
לבצק
- 1 כוס חמאה (רכה)
- 1 כוס סוכר
- 5 חלמוני ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות קמח, מנופה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 180 גרם ריבה אדומה (פטל, אוכמניות, תּוּת שָׂדֶה (או תּוּת גִּנָּה) או מה שאוהבים)
למרנג קוקוס
- 5 חלבוני ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½2 כוסות שבבי קוקוס לא ממותק
- ½ כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מרפדים תבנית אפייה 24X30 ס"מ בנייר אפייה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר), מקציפים את החמאה וסוכר עד לקבלת מרקם קרמי
- מערבבים פנימה את חלמוני הביצים והווניל
- לאחר מכן מערבבים פנימה את הקמח ואבקת האפייה לקבלת בצק פירורי מעט
- יוצקים את הבצק לתבנית ולוחצים אותו ליצירת בסיס קומפקטי בעובי של 1.5 ס"מ
- אופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה
- בזמן האפייה מכינים את מרנג הקוקוס: בקערת מיקסר מערבבים את חלבוני הביצים ומקציפים אותם עד שנוצרים קצוות רכים
- מערבבים פנימה בהדרגה את הסוכר עד שהתערובת יוצרת מרנג מבריק
- מקפלים פנימה בעדינות בעזרת מרית את שבבי הקוקוס והווניל
- הניחו לבסיס העוגה האפוי להתקרר במשך 10 דקות
- מורחים על הבסיס את הריבה בשכבה אחידה ונדיבה
- מורחים מעל הריבה את תערובת הקוקוס
- אופים 30-35 דקות עד שהחלק העליון פריך ומעט זהוב
- חותכים 20-25 ריבועי עוגה
הגשה: מניחים להתקרר ואז מאחסנים בכלי אטום עד שבועיים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite