חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גרטן בטטות ודלעת Gratin

ניאורה מרטה, דיאטנית קלינית וחלי ממן מציעות מתכון קליל ובריא ||| הדלעת הנפוצה ביותר היא דלעת השדה, שמפאת גודלה נמכרת כפרוסות ארוזות, אותה אנו מכירים ממתכונים אהובים כמו במרק של הקוסקוס, מרק דלעת ובלביבות ירק ||| אבל יש גם דלורית, דלעת ערמונים או דלעת ספגטי הנראית כמו מלון שוות לא פחות ||| דלעת השדה מכילה פחות פחמימות לעומת סוגי הדלעת האחרים ||| מומלץ לשלב עם בדלעת ירקות ושומנים בריאים כגון שמן זית, אבוקדו או אגוזים על מנת למתן בעזרתם את עליית הסוכר בדם המתרחשת אחרי אכילה של פחמימות שיש בדלעת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

גרטן דלעת ובטטות (צילום חלי ממן)

מצרכים

לציפוי

שלבי הכנה

  1. מקלפים את הבטטות והדלעת וחותכים לפרוסות דקות – אפשר במעבד מזון
  2. בקערה מערבבים את השמנת עם החלב לבלילה אחידה
  3. מוסיפים את התבלינים ושום ומתקנים תיבול לפי הטעם
  4. מוסיפים לבלילה את פרוסות הדלעת ובטטה ומערבבים בעדינות עם הידיים
  5. שומרים מעט מהרוטב בצד ומחממים תנור ל- 180 מעלות
  6. מפזרים את פרוסות הדלעת ובטטה בתבנית אפיה
  7. יוצקים מעל את הרוטב ששמרנו בשלב 5
  8. מפזרים מעל את גרידת הגבינה
  9. מכסים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים כ- 30 דקות
  10. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה קלה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *