חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק שעועית בובעס וגריסים Lima bean soup and grits

מרק מזין, מנחם, קל ועדין, מאד משביע ובריא ||| שעועית בובס גדולה ושטוחה ובעלת טעם חמאתי ומתקתק ||| שעועית בובס או בובעס באידיש, היא שעועית לימה בשמה המוכר ברחבי תבל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק שעועית עשיר ומנחם (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את השעועית בהרבה מים במשך שעה
  2. מעבירים את השעועית ללא המים לסיר, וממלאים בהרבה מים חדשים
  3. מבשלים במשך 4-3 שעות או עד ריכוך. טיפ: אפשר לקצר את זמן הבישול ע"י הוספת 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, אחרי הרתיחה או להשתמש בסיר לחץ
  4. מסננים ומניחים את השעועית הרכה בצד
  5. קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות
  6. פורסים דק את הכרשה וגבעולי הסלרי
  7. קוצצים דק את עלי הסלרי והמנגולד
  8. בסיר גדול שמים שמן זית ומטגנים יחד את הבצל, כרשה, סלרי, שום וגזר במשך 20-15 דקות או עד ריכוך
  9. מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן עוד 10 דקות
  10. מוסיפים מלח, פלפל שחור, ובהרט ומערבבים
  11. מוסיפים 2.5 ליטר מים ואת גריסי הפנינה ומבשלים במשך 40 דקות
  12. מוסיפים את השעועית המבושלת שמחכה בצד
  13. מבשלים יחד במשך 15 דקות נוספות
  14. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל
  15. מגישים עם קלי לחם חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *