מרק מזין, מנחם, קל ועדין, מאד משביע ובריא ||| שעועית בובס גדולה ושטוחה ובעלת טעם חמאתי ומתקתק ||| שעועית בובס או בובעס באידיש, היא שעועית לימה בשמה המוכר ברחבי תבל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3/4 כוס שעועית בובס יבשה או 2 כוסות שעועית מבושלת
- 4 כפות שמן זית
- 2בצל לבן, קלוף
- 2ענפי סלרי (כרפס), כולל העלים
- 1 כרשה
- 5 שיני שום, קלופות
- 3 גזר, קלוף
- 1/3כוס גריסי פנינה
- 4 עלי מנגולד או חופן עלי תרד
- 1כף מלח
- 1/2כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 1/2כפית בהרט
אופן הכנה
- משרים את השעועית בהרבה מים במשך שעה
- מעבירים את השעועית ללא המים לסיר, וממלאים בהרבה מים חדשים
- מבשלים במשך 4-3 שעות או עד ריכוך. טיפ: אפשר לקצר את זמן הבישול ע"י הוספת 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, אחרי הרתיחה או להשתמש בסיר לחץ
- מסננים ומניחים את השעועית הרכה בצד
- קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות
- פורסים דק את הכרשה וגבעולי הסלרי
- קוצצים דק את עלי הסלרי והמנגולד
- בסיר גדול שמים שמן זית ומטגנים יחד את הבצל, כרשה, סלרי, שום וגזר במשך 20-15 דקות או עד ריכוך
- מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן עוד 10 דקות
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, ובהרט ומערבבים
- מוסיפים 2.5 ליטר מים ואת גריסי הפנינה ומבשלים במשך 40 דקות
- מוסיפים את השעועית המבושלת שמחכה בצד
- מבשלים יחד במשך 15 דקות נוספות
- טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל
- מגישים עם קלי לחם חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…