היהדות הקָרָאִית מתקיימת ברציפות בירושלים כבר מעל לאלף שנים ||| חלק מהמסורת הקראית היא כמובן מטעמי המטבח והאוכל השורשי ומסורתי שנשמר מאות שנים ||| קהילת הקראים בעלת שורשים בארץ ישראל ובמצרים ומכאן ההשפעה על מאכלי העדה ||| מתכון לגביניות מלוחות בעלות שם שנוי במחלוקת: ריף עלא רע'עף או רעיף עלא רע'עף אבל העיקר הטעם ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים (30 יחידות)
לבצק
לעבודה
למילוי
- 1 ק"ג גבינה חצי מלוחה, חתוכה לקוביות
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את מצרכי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד
- יוצרים כ-30 כדורים בגודל כדור פינג פונג
- מכסים במגבת מטבח ומניחים למשך 25 דקות
- מורחים את הידיים בשמן ולוקחים כדור בצק הראשון ומשטחים אותו בעזרת הידיים
- מקפלים את עלה הבצק לצורת מעטפה ומניחים בצד
- חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק
- מורחים שוב את הידיים בשמן, מקפלים ומכדררים את מעטפות הבצק שוב לכדורים
- משטחים את כדור הבצק שוב לעלה
- מכניסים קוביית גבינה במרכז עלה הבצק ומגלגלים כמו אגרול
- מחממים תנור ל- 150 מעלות. ומשמנים תבנית אפייה
- מניחים את הגביניות ריף בתבנית במרחק של 1-2 ס"מ זה מזה
- אופים במשך כחצי שעה או עד הזהבה וקבלת גוון חום בהיר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…