המאפה המסורתי ההונגרי לנגוס הוא מן לחם שטוח מטוגן בשמן עמוק בדומה ללביבה ||| השם בא מ-láng, המילה ההונגרית ללהבה ||| הבצק דומה לבצק פיצה, אבל הוא לא נאפה אלא מטוגן בשמן ||| הוספת שמנת חמוצה, יוגורט או פירה לבצק היא אופציונלית ובמקרה האחרון היא נקראת לנגוש תפוח-אדמה krumplis lángos ||| אוכלים למגוש טרי וחמים, ומעליו שמנת חמוצה וגבינה מגורדת והמהדרים משפשפים שום או מורחים גם חמאת שום ||| לאחרונה המאפה הפך לפופולארי במאכל רחוב בסביבת תחנות אוטובוס, ירידים, שווקים מקומיים ובכל רחבי מדינות מזרח אירופה במהלך חגיגות מקומיות או אירועי ספורט ||| לנגוס ידועה בצ'כיה, סלובקיה וקרואטיה בשם langoš, בסרביה בשם languš או Mekika ||| בסלובניה היא ידועה בשם Langaš ובמקדוניה ובבולגריה בשם Mekitsa ||| המאכל פופולרי גם ברומניה ובמיוחד באזור טרנסילבניה, בשם langoși ואילו בפולין המאכל מכונה לנגוס langosz ובבריטניה שם הוא נקרא לנגוס או לחם הונגרי מטוגן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
להגשה
- שמנת חמוצה
- גבינה צהובה מגורדת דק
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור טחון
שדרוג
- 1 שן שום
לטיגון
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים את כל מצרכי הבצק ללא המלח, ולשים במשך 4 דקות
- מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות נוספות עד שהבצק חלק וגמיש
- מכסים את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מעט משומן
- משטחים את הבצק עם ידיים רטובות או משומנות (אפשר גם עם מערוך) לקבלת עלה בצק בעובי 2 ס"מ
- בעזרת כוס קורצים בבצק עיגולים
- מניחים את עיגולי הבצק על נייר אפייה
- מכסים את עיגולי הבצק בניילון נצמד ומתפיחים אותם 20 דקות לערך
- בינתיים מחממים שמן בעומק 5-6 ס"מ בסיר סוטז' רחב
- בעזרת ידיים רטובות או משומנות, פתחים כל עיגול בצק לקבלת צורה לא סימטרית של עלה בצק. טיפ: מומלץ שהשוליים יהיו קצת יותר עבים ממרכז עלה הבצק
- מניחים את עלה הבצק בשמן החם ומטגנים משני הצדדים ער הזהבה יפה. הערה: החלק האמצעי יישאר יותר בהיר
- מגישים עם שמנת חמוצה וגבינה צהובה מגורדת מעל
- שדרוג: אפשר לשפשף שן שום על הלנגוש המטוגן כשהוא חם ואז להגיש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Jó étvágyat
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…