חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פַּפַּנַש רומני Papanași

סופגנייה רומנית מסורתית שמשדרגת את חוויית הסופגנייה המסורתית בישראל ||| להבדיל מהסופגנייה בה החור עם המילוי הוא פנימי, Papanași מוגשת עם חור ומלית מעל ||| מסורתית בצק הפאפאנש עשוי עם גבינה רכה כמו urdă או ריקוטה ||| פאפאנשי מוגש מכוסה בקרם פרש או שמנת, ומעליו דובדבנים חמוצים ו/או ריבת דובדבנים ||| המילה papanași מגיעה ככול הנראה מהמילה הלטינית papa או pappa, שפירושה אוכל לילדים ||| בעיירות ההונגריות של טרנסילבניה ובהונגריה הוא נקרא טורופאנק Túrófánk Kalaposan ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאפאנש רומני (צילום דני בר)

מצרכים

להגשה

לטיגון

שלבי הכנה

  1. בקערה גדולה שמים את הגבינה, ביצה וסוכר ויוצרים בידיים תערובת בעלת מרקם חלק
  2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח ואבקת סודה לשתייה (או אבקת אפייה) ומערבבים עד יצירת בצק אחיד
  3. מחממים בסיר סוטרז' רחב את השמן עד שהשמן על סף רתיחה
  4. בידיים רטובות או משומנות יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בסיר השמן החם
  5. מטגנים כך שכל צידי הפאפאנש יהיו בגוון זהוב
  6. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג ונותנים לפפנאש להצטנן מעט
  7. מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם שמנת חמוצה והרבה ריבה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Pofta Buna

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *