סופגנייה רומנית מסורתית שמשדרגת את חוויית הסופגנייה המסורתית בישראל ||| להבדיל מהסופגנייה בה החור עם המילוי הוא פנימי, Papanași מוגשת עם חור ומלית מעל ||| מסורתית בצק הפאפאנש עשוי עם גבינה רכה כמו urdă או ריקוטה ||| פאפאנשי מוגש מכוסה בקרם פרש או שמנת, ומעליו דובדבנים חמוצים ו/או ריבת דובדבנים ||| המילה papanași מגיעה ככול הנראה מהמילה הלטינית papa או pappa, שפירושה אוכל לילדים ||| בעיירות ההונגריות של טרנסילבניה ובהונגריה הוא נקרא טורופאנק Túrófánk Kalaposan ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 250 גרם גבינת כנען או גבינת טוב טעם
- 1 ביצה L
- 5 כפות סוכר
- 140 גרם קמח
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה או אבקת אפייה
להגשה
- אבקת סוכר
- שמנת חמוצה
- ריבת דובדבנים או ריבת פירות יער או ריבת תּוּת שָׂדֶה
לטיגון
- 1 ליטר שמן
שלבי הכנה
- בקערה גדולה שמים את הגבינה, ביצה וסוכר ויוצרים בידיים תערובת בעלת מרקם חלק
- מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח ואבקת סודה לשתייה (או אבקת אפייה) ומערבבים עד יצירת בצק אחיד
- מחממים בסיר סוטרז' רחב את השמן עד שהשמן על סף רתיחה
- בידיים רטובות או משומנות יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בסיר השמן החם
- מטגנים כך שכל צידי הפאפאנש יהיו בגוון זהוב
- מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג ונותנים לפפנאש להצטנן מעט
- מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם שמנת חמוצה והרבה ריבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Pofta Buna
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…