קינוח מסורתי ומפנק, שמציע טעמים עשירים וניחוח מזרח תיכוני ||| הרולדה משלבת את העדינות של בצק סולת עם המילוי המתוק והעמוק של התמרים, ויוצרת מנה שובת לב המתאימה לאירועים חגיגיים או כפינוק יומיומי ואפילו כחטיף אנרגיה ||| אפשר לשדרג את המילוי עם תוספת תבלינים כמו קִנָּמוֹן, הל או מוסקט, שמחמיאים לטעמי התמרים ומוסיפים ניחוח משכר ||| ניתן לשלב שקדים, פיסטוקים או אגוזי מלך טחונים, שמעניקים טוויסט קראנצ'י למרקם ||| לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בשמן קוקוס או שמן צמחי במקום חמאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 רולדות)
- 100 גרם סולת
- 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 350 גרם קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
- 120 מ"ל שמן קנולה
- 120 מ"ל מיץ תפוזים טבעי
למלית
- 500 גרם תמרים מגולענים בוואקום
- 1 כפית ברנדי
לציפוי
- מעט אבקת סוכר
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הסולת, חמאה, קמח ואבקת אפייה, עד לקבלת מרקם פירורי
- מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים, תוך כדי המשך הפעלתו של מעבד המזון ומעבדים רק עד לקבלת בצק מגובש. הבצק צריך להיות רך, גמיש ונוח לעבודה
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כשעה במקרר
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- הכנת המלית: בקערת מעבד מזון מעבדים את התמרים עם ברנדי עד לריכוך
- הכנת הרולדה: מרדדים ½ מכמות הבצק על משטח מקומח לעובי 2-3 מ"מ
- מורחים ½ מכמות המלית בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה
- מניחים בתבנית המרופדת
- חורצים בעזרת סכין חתכים במרחק של 2 ס"מ לכל אורך הרולדה
- חוזרים על שלבים 6-8 עם החצי השני של הבצק והמלית
- אופים 20 דקות, עד שמתחיל להזהיב מעט
- מוציאים מהתנור ומיד מפזרים מעל אבקת סוכר
- מצננים וחותכים על פי הסימונים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…