חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות רולדה סולת תמרים

קינוח מסורתי ומפנק, שמציע טעמים עשירים וניחוח מזרח תיכוני ||| הרולדה משלבת את העדינות של בצק סולת עם המילוי המתוק והעמוק של התמרים, ויוצרת מנה שובת לב המתאימה לאירועים חגיגיים או כפינוק יומיומי ואפילו כחטיף אנרגיה ||| אפשר לשדרג את המילוי עם תוספת תבלינים כמו קִנָּמוֹן, הל או מוסקט, שמחמיאים לטעמי התמרים ומוסיפים ניחוח משכר ||| ניתן לשלב שקדים, פיסטוקים או אגוזי מלך טחונים, שמעניקים טוויסט קראנצ'י למרקם ||| לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בשמן קוקוס או שמן צמחי במקום חמאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות תמרים (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (2 רולדות)

למלית

  • 500 גרם תמרים מגולענים בוואקום
  • 1 כפית ברנדי

לציפוי

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הסולת, חמאה, קמח ואבקת אפייה, עד לקבלת מרקם פירורי
  2. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים, תוך כדי המשך הפעלתו של מעבד המזון ומעבדים רק עד לקבלת בצק מגובש. הבצק צריך להיות רך, גמיש ונוח לעבודה
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כשעה במקרר
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  5. הכנת המלית: בקערת מעבד מזון מעבדים את התמרים עם ברנדי עד לריכוך
  6. הכנת הרולדה: מרדדים ½ מכמות הבצק על משטח מקומח לעובי 2-3 מ"מ
  7. מורחים ½ מכמות המלית בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה
  8. מניחים בתבנית המרופדת
  9. חורצים בעזרת סכין חתכים במרחק של 2 ס"מ לכל אורך הרולדה
  10. חוזרים על שלבים 6-8 עם החצי השני של הבצק והמלית
  11. אופים 20 דקות, עד שמתחיל להזהיב מעט
  12. מוציאים מהתנור ומיד מפזרים מעל אבקת סוכר
  13. מצננים וחותכים על פי הסימונים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *