חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק קרמי של ארטישוק ותרד

קערת מרק מטבל ארטישוק ותרד תכבד כל שולחן בין אם ביום חורפי קר או באירוח מכובד ||| המפתח למניעת היפרדות שמנת במרק הוא שימוש בגבינת שמנת בטמפרטורת החדר ושילוב הדרגתי של שמנת להקצפה בגבינת השמנת ||| ניתן להשתמש בארטישוק משומר או כבוש כמו גם תרד קפוא או טרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק קרמי של ארטישוק ותרד (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית בעזרת כף או מרית מערבבים את גבינת השמנת ושמנת להקצפה יחד עד לאיחוד
  2. בסיר גדול ממיסים את החמאה על להבה בינונית ומטגנים את הבצל כ-4 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד לריכוך
  3. מוסיפים את השום והמלח ומטגנים כדקה נוספת, תוך ערבוב לעתים קרובות עד שהשום ריחני ומתחיל להשחים
  4. מוסיפים את התרד ומבשלים כ-3 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות כדי לשבור כל גושים, עד להפרדה והתחממות
  5. מוסיפים את המרק ואת לבבות הארטישוק ומערבבים לאיחוד
  6. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים עד שהארטישוק והתרד מתחממים לחלוטין והמרק מצטמצם מעט, 2-3 דקות ואח"כ מסירים מהכיריים
  7. מערבבים פנימה את תערובת גבינת השמנת וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה
  8. מוסיפים את גבינת הפרמז'ן ומערבבים לאיחוד

הגשה

מעבירים את המרק עם מצקת לצלחות או קערות עמוקות ומגישים חם עם גבינת פרמז'ן נוספת ופלפל שחור טרי לפי הטעם

שדרוג: כף שמנת חמוצה על כל צלחת הגשה

טיפ: מה שנשאר יכול לחכות במקרר בכלי אטום עד שבוע

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *