קערת מרק מטבל ארטישוק ותרד תכבד כל שולחן בין אם ביום חורפי קר או באירוח מכובד ||| המפתח למניעת היפרדות שמנת במרק הוא שימוש בגבינת שמנת בטמפרטורת החדר ושילוב הדרגתי של שמנת להקצפה בגבינת השמנת ||| ניתן להשתמש בארטישוק משומר או כבוש כמו גם תרד קפוא או טרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 220 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס שמנת להקצפה
- 2 כפות חמאה ללא מלח (או שמן זית)
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 4 שיני שום בינוניות, כתושות
- 1 כפית מלח
- 300 גרם תרד קפוא, מופשר במסננת (תנו למים לטפטף החוצה תוך כדי הפשרה, אך אין צורך לסחוט עודפי מים)
- 4 כוסות מרק
- 350 גרם לבבות אַרְטִישׁוֹק (קִנְרֵס או חֻרְשָׁף) חתוכים לקוביות, מסוננים וקצוצים גס
- 3/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
להגשה
- שבבי גבינת פרמז'ן
- פִּלְפֵּל שחור גרוס טרי
אופן הכנה
- בקערה בינונית בעזרת כף או מרית מערבבים את גבינת השמנת ושמנת להקצפה יחד עד לאיחוד
- בסיר גדול ממיסים את החמאה על להבה בינונית ומטגנים את הבצל כ-4 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד לריכוך
- מוסיפים את השום והמלח ומטגנים כדקה נוספת, תוך ערבוב לעתים קרובות עד שהשום ריחני ומתחיל להשחים
- מוסיפים את התרד ומבשלים כ-3 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות כדי לשבור כל גושים, עד להפרדה והתחממות
- מוסיפים את המרק ואת לבבות הארטישוק ומערבבים לאיחוד
- מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים עד שהארטישוק והתרד מתחממים לחלוטין והמרק מצטמצם מעט, 2-3 דקות ואח"כ מסירים מהכיריים
- מערבבים פנימה את תערובת גבינת השמנת וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את גבינת הפרמז'ן ומערבבים לאיחוד
הגשה
מעבירים את המרק עם מצקת לצלחות או קערות עמוקות ומגישים חם עם גבינת פרמז'ן נוספת ופלפל שחור טרי לפי הטעם
שדרוג: כף שמנת חמוצה על כל צלחת הגשה
טיפ: מה שנשאר יכול לחכות במקרר בכלי אטום עד שבוע
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…