טום יאם הוא מרק תאילנדי עוצמתי, חמוץ-חריף, שמתעורר בכל כף מחדש ||| כשמבשלים אותו בגרסה ישראלית, הוא מקבל טוויסט מעניין – פחות דגים נידחים מהמזרח, יותר ירקות מקומיים, פחות חלב קוקוס, ואולי תיבול שמטייל בין שוק הכרמל לקצה של רחוב הקאו-סאן ||| החריפות מתמתנת, אבל הטעמים נשארים עמוקים, עם חמיצות שמגיעה לעיתים מלימון ישראלי פשוט במקום ליים ||| המרק הזה הוא כמו מסע קולינארי שמתחיל בתאילנד, עובר דרך נתב"ג, ומסתיים עם קערה מהבילה במטבח שלכם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8-6 מנות)
- 2 כפות שמן תירס או שמן קנולה
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- ½ פִּלְפֵּל צ'ילי קצוץ גרוס
- 2 גבעולי לימון גראס פרוסים דק
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 ליטר ציר-ירקות או מים
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טחונה
- 1 כף שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) כהה
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות
- 2 כפות כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
- 2 גבעולי בצל ירוק (כולל החלק הלבן) חתוכים לרצועות דקות
- 3/4 כף מחית פִּלְפֵּל צ'ילי או רוטב צ'ילי מתוק
- מלח
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- 7 עגבניות שרי חצויות או חתוכות לרבעים (תלוי בגודל)
להגשה
- ½ צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
- נבטי שעועית
- נבטים סיניים
- אטריות אורז
שלבי הכנה
- בסיר מחממים שמן ומטגנים את הג'ינג'ר, צ'ילי, למון גראס ושום עד שקיפות
- מוסיפים את שאר המוצרים למעט חלב הקוקוס ועגבניות השרי ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על להבה נמוכה
- מוסיפים את חלב הקוקוס ועגבניות שרי, טועמים ומתקנים תיבול
- מגישים עם אטריות אורז, ומפזרים מעל מעט כוסברה ונבטים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…