חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טום יאם ישראלי Tom Yum ต้มยำ

טום יאם הוא מרק תאילנדי עוצמתי, חמוץ-חריף, שמתעורר בכל כף מחדש ||| כשמבשלים אותו בגרסה ישראלית, הוא מקבל טוויסט מעניין – פחות דגים נידחים מהמזרח, יותר ירקות מקומיים, פחות חלב קוקוס, ואולי תיבול שמטייל בין שוק הכרמל לקצה של רחוב הקאו-סאן ||| החריפות מתמתנת, אבל הטעמים נשארים עמוקים, עם חמיצות שמגיעה לעיתים מלימון ישראלי פשוט במקום ליים ||| המרק הזה הוא כמו מסע קולינארי שמתחיל בתאילנד, עובר דרך נתב"ג, ומסתיים עם קערה מהבילה במטבח שלכם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק טום יאם (צילום דני בר)

מצרכים (8-6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. בסיר מחממים שמן ומטגנים את הג'ינג'ר, צ'ילי, למון גראס ושום עד שקיפות
  2. מוסיפים את שאר המוצרים למעט חלב הקוקוס ועגבניות השרי ומביאים לרתיחה
  3. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על להבה נמוכה
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס ועגבניות שרי, טועמים ומתקנים תיבול
  5. מגישים עם אטריות אורז, ומפזרים מעל מעט כוסברה ונבטים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *