חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: אמפנדס תפוחי עץ של סבתא

קינוח של כיסוני אמפנדס תפוחי עץ הוא לא שגרתי ||| את סיפורה של האמפנדה סיפרנו כאן ||| גם מתכון לאמפנדס טבעוניים וללא גלוטן פרסמנו כאן ||| הפעם מתכון של קינוח טעים, לארוחת בוקר או סתם כחטיף. אמפנדס תפוחי עץ מושלמים לימי הסתיו או החורף וגם תוספת בלתי צפויה למגש עוגיות ||| מומלץ להגישם לצד כדור גלידת וניל, או עם חמאה לפינוק בוקר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אמפנדס Empanadas (צילום Pixabay)

מצרכים (12 אמפנדס בינוניים)

לבצק

למילוי

לטיגון

  • שמן

אופן הכנה

  1. הכנת בצק האמפנדה: בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון ומלח עד איחוד
  2. מוסיפים פנימה את שמן הזית וממשיכים לערבב עד שהתערובת פירורית מעט
  3. בקערה קטנה טורפים את הביצה ואז מערבבים פנימה את המים
  4. מוסיפים את בלילת הביצה לתערובת הקמח ולשים אותה עד שנוצר בצק אחיד
  5. מכסים את הקערה ומקררים את הבצק במשך 30 דקות
  6. הכנת מילוי קרמל תפוחי-העץ: בסיר מביאים 1/2 כוס מים לרתיחה על להבה גבוהה
  7. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מוסיפים את תפוחי העץ וקינמון ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים במזלג והמים מתאדים (במידת הצורך, מוסיפים עוד מעט מים, כדי שהתפוחים יתבשלו במלואם)
  8. בסיר קטן מערבבים סוכר, מיץ לימון וכף מים. מחממים את הבלילה על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה
  9. כאשר בלילת הסוכר מקבלת צבע זהוב או מגיע ל- 170 מעלות, מורידים את הסיר מהכיריים אבל ממשיכים לערבב כל הזמן
  10. מקפלים פנימה במהירות את תפוחי העץ המבושלים וצימוקים מרוככים ומערבבים היטב. הערה: אם המילוי מתחיל להתקשות לפני שאתם מרכיבים את כיסוני האמפנדס, החזירו את הסיר לכיריים ושמרו על חום נמוך תוך ערבוב
  11. הרכבת האמפנדס: מרדדים את בצק האמפנדה על משטח מקומח, לעלה בעובי 6-7 מ"מ
  12. גזרו עיגולים בגודל 10 ס"מ עבור אמפנדס קטנים, או עיגולים בגודל 13 ס"מ עבור אמפנדס בינוניים, או עיגולים בגודל 15 ס"מ לקבלת אמפנדס גדולים. הערה: מרדדים מחדש את שאריות הבצק לעוד אמפנדס
  13. מניחים 1-3 כפות מילוי במרכז עיגולי הבצק (בהתאם לגודל שבחרתם)
  14. מקפלים את הבצק לחצי עיגול, ומצמידים את השוליים בעזרת מזלג
  15. מקררים את האמפנדס המוכנים 3 שעות לפני שמטגנים או אופים אותם
  16. טיגון הכיסונים: מחממים את השמן במחבת עמוקה וכבדה לטמפרטורה של 180 מעלות. מטגנים את האמפנדס הקר, בשמן עמוק בקבוצות במשך 6-7 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב, כוונו את החום לפי הצורך כדי למנוע שריפתם.
  17. מסננים את האמפנדס לזמן קצר על רשת מתכת או מספר שכבות של נייר סופג לפני ההגשה.
  18. אפיית האמפגדס: מסדרים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  19. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  20. אופים 20-30 דקות, עד הזהבה יפה

טיפ: זהירות ! המילוי עשוי להיות חם מאוד

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *