קינוח של כיסוני אמפנדס תפוחי עץ הוא לא שגרתי ||| את סיפורה של האמפנדה סיפרנו כאן ||| גם מתכון לאמפנדס טבעוניים וללא גלוטן פרסמנו כאן ||| הפעם מתכון של קינוח טעים, לארוחת בוקר או סתם כחטיף. אמפנדס תפוחי עץ מושלמים לימי הסתיו או החורף וגם תוספת בלתי צפויה למגש עוגיות ||| מומלץ להגישם לצד כדור גלידת וניל, או עם חמאה לפינוק בוקר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 אמפנדס בינוניים)
לבצק
- 3 כוסות קמח, ועוד לניקוי אבק
- 4 כפיות סוכר
- 1 כף אבקת אפייה
- 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
- 1 קורט מלח
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 1 ביצה XL
- 3/4 כוס מים
למילוי
- 1/2 כוס מים, יותר לפי הצורך
- 1 ק"ג תפוחי-עץ, קלופים, מגורעים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כף קִנָּמוֹן טחון
- 1 כוסות סוכר
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 1/2 כוס צימוקים, מרוככים במים חמימים ומסוננים
לטיגון
- שמן
אופן הכנה
- הכנת בצק האמפנדה: בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון ומלח עד איחוד
- מוסיפים פנימה את שמן הזית וממשיכים לערבב עד שהתערובת פירורית מעט
- בקערה קטנה טורפים את הביצה ואז מערבבים פנימה את המים
- מוסיפים את בלילת הביצה לתערובת הקמח ולשים אותה עד שנוצר בצק אחיד
- מכסים את הקערה ומקררים את הבצק במשך 30 דקות
- הכנת מילוי קרמל תפוחי-העץ: בסיר מביאים 1/2 כוס מים לרתיחה על להבה גבוהה
- מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מוסיפים את תפוחי העץ וקינמון ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים במזלג והמים מתאדים (במידת הצורך, מוסיפים עוד מעט מים, כדי שהתפוחים יתבשלו במלואם)
- בסיר קטן מערבבים סוכר, מיץ לימון וכף מים. מחממים את הבלילה על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה
- כאשר בלילת הסוכר מקבלת צבע זהוב או מגיע ל- 170 מעלות, מורידים את הסיר מהכיריים אבל ממשיכים לערבב כל הזמן
- מקפלים פנימה במהירות את תפוחי העץ המבושלים וצימוקים מרוככים ומערבבים היטב. הערה: אם המילוי מתחיל להתקשות לפני שאתם מרכיבים את כיסוני האמפנדס, החזירו את הסיר לכיריים ושמרו על חום נמוך תוך ערבוב
- הרכבת האמפנדס: מרדדים את בצק האמפנדה על משטח מקומח, לעלה בעובי 6-7 מ"מ
- גזרו עיגולים בגודל 10 ס"מ עבור אמפנדס קטנים, או עיגולים בגודל 13 ס"מ עבור אמפנדס בינוניים, או עיגולים בגודל 15 ס"מ לקבלת אמפנדס גדולים. הערה: מרדדים מחדש את שאריות הבצק לעוד אמפנדס
- מניחים 1-3 כפות מילוי במרכז עיגולי הבצק (בהתאם לגודל שבחרתם)
- מקפלים את הבצק לחצי עיגול, ומצמידים את השוליים בעזרת מזלג
- מקררים את האמפנדס המוכנים 3 שעות לפני שמטגנים או אופים אותם
- טיגון הכיסונים: מחממים את השמן במחבת עמוקה וכבדה לטמפרטורה של 180 מעלות. מטגנים את האמפנדס הקר, בשמן עמוק בקבוצות במשך 6-7 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב, כוונו את החום לפי הצורך כדי למנוע שריפתם.
- מסננים את האמפנדס לזמן קצר על רשת מתכת או מספר שכבות של נייר סופג לפני ההגשה.
- אפיית האמפגדס: מסדרים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 20-30 דקות, עד הזהבה יפה
טיפ: זהירות ! המילוי עשוי להיות חם מאוד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…