חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת תפוחי עץ פולנית Szarlotka

שרלוטקה פולנית היא הגרסה הפולנית של פאי תפוחי עץ ||| מתכון פולני סודי לעוגת תפוחי עץ פולנית אותנטית מלב ארץ הכפור ||| עוגה עמוסה בתפוחי עץ טעימים ועסיסיים מזנים חמוצים שמגיעה עם ציפוי פירורים פריך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ריבועי עוגת תפוחי עץ שרלוטקה פולנית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית אפייה 20X30 ס"מ)

למלית

לבצק

לשכבת החלבונים

  • 190 גרם חמאה צוננת, חתוכה לקוביות
  • 4 חלבוני ביצים XL
  • 3 כפות שמנת חמוצה
  • 2 כפיות תמצית וניל

לפיזור

אופן הכנה

  1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות ומניחים בסיר גדול
  2. מבשלים על להבה בינונית יחד עם מיץ הלימון, קינמון ו-2.5 כפות סוכר
  3. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות או עד שתפוחי העץ משחררים את המיצים שלהם ומתרככים
  4. טיפ: מערבבים את התערובת בעדינות מדי פעם
  5. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות תוך ערבוב עדין
  6. מסירים מהכיריים ומניחים בצד לצינון מלא תוך שמערבבים מדי פעם
  7. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, חלמוני ביצים, חמאה, ותמצית וניל עד איחוד וקבלת בצק
  8. מניחים את הבצק על משטח עבודה ויוצרים גליל בצק. חותכים את גליל הבצק לשלושה חלקים שווים ומניחים אותם במקפיא למשך 30 דקות
  9. לאחר כ-20 דקות מחממים את התנור ל- 190 מעלות, משמנים קלות את התבנית ומקמחים קלות
  10. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומניחים חלק אחד במקרר
  11. חותכים את שני גלילי הבצק לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ
  12. מסדרים את דיסקיות הבצק הקפוא בשכבה אחת בתחתית תבנית האפייה. הערה: אם אין לכם מספיק פרוסות תוכלו לחתוך מעט מהבצק ששמתם במקרר
  13. צרו משטח של בצק לעובי שווה על תחתית התבנית
  14. הניחו את התבנית המרופדת בצק, במקרר
  15. הכנת שכבת החלבונים: בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים עם 2.5 כפות סוכר וקורט מלח
  16. מוסיפים בהדרגה את החמאה, שמנת חמוצה ותמצית וניל ומקציפים כל הזמן עד שהקציפה סמיכה ויציבה
  17. מוציאים את התבנית ואת הבצק שהשארנו במקרר
  18. מורחים את מלית תפוחי העץ (משלב 6, שכבר התקררה לגמרי), על שכבת הבצק ומיישרים מבלי להדק יותר מדי
  19. מורחים מעל את קציפת החלבונים
  20. מגרדים על הכול, באופן גס את הבצק שנותר בשכבה אחידה לקבלת פתיתי בצק
  21. אופים במרכז התנור במשך 40 דקות
  22. מכסים ברדיד אלומיניום, בצורה רופפת, כדי למנוע מהחלק העליון להיות שחום וכהה מדי
  23. ממשיכים לאפות עוד 25 דקות, כדי להבטיח שהבצק בחלק התחתון של העוגה יהיה אפוי כמו שצריך
  24. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון
  25. חותכים לריבועים ומפזרים אבקת סוכר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Samacznego

עלו החודש

נושאים פופולריים

18 Responses

  1. המתכון שגוי לחלוטין וחסר כל הגיון. לצערי הכנתי את העוגה. ראשית, למרות שהבצק הוא בצק פריך הוא אינו מכיל כמות נכונה של חמאה ולכן יוצא פירורי ובלתי ניתן לעיבוד. שנית, בשלב הכנת החלבונים המוקצפים נפלה טעות משמעותית. אי אפשר להוסיף חמאה קרה לחלבונים מוקצפים ולצפות שהתערובת תהפוך הומוגנית. התוצאה היתה מעין דייסה נוזלית עם חלקיקי חמאה בלתי מעובדים. בלתי ניתן היה להשתמש בה . ניכר שהכותב לא הכין את העוגה מעודו, ואם הכין, יואיל נא ויישב את הסתירות!.

    1. לאחר בדיקה אכן היתה טעות בכמות החמאה בבצק. הטעות תוקנה.
      זה מתכון שנמסר לנו מהנספחות הכלכלית של פולין בישראל וכך מכינים בפולין את העוגה שהיא להיט אצל בז'ז'ינה וחברותיה

  2. הכותב מפרסם מתכון בעייתי ובתשובה לשאלות הנשאלות עונה בהלצה וזלזול. אז רק נאמר לך שאתה לא מצחיק אף אחד עם הבדיחות הישנות על הפולניה, בדיחות שאבד עליהן הכלח ושהצמיחו זקן. מוטב היה לו היית מבהיר את הדרוש הבהרה. ועכשיו אחזור לי לשבת בחושך. לבד.

    1. יוגורט אמנם רזה יותר משמנת אבל גם מוסיף טעם חמצמץ. לא מומלץ
      אם בכל זאת רוצה להוריד קצת מהשומן, אפשר אשל או שלי

    1. למה שמנת חמוצה? שלא יהיה לפולניה מתוק מידי 🙂
      אפשר להמיר השמנת החמוצה בקרם קוקוס לקבלת מתכון פרווה

  3. לא ברורה ההפרדה בין שכבת הבצק לשכבת החלבונים וההסבר שמגיע אחריה מבלבל ואינו ברור.

  4. מתכון מבולגן. אנא הבהר את עניין הכנת הבצק.
    לא ברורה ההפרדה בין שכבת הבצק לשכבת החלבונים וההסבר שמגיע אחריה מבלבל ואינו ברור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *