סלט מרענן ופשוט, שנפוץ במיוחד במטבחים מזרח-תיכוניים, בלקניים והודיים ||| מדובר בשילוב של מלפפונים פריכים קרים, יוגורט חלק וקרמי, ותבלינים כמו נענע, שום, שמיר ולעיתים מעט שמן זית או לימון ||| הסלט מצטיין באיזון בין חמיצות, קרירות ורעננות, והוא מוגש לעיתים כמנת פתיחה, כתוספת למנות מתובלות, או כמאכל קליל בפני עצמו ביום חם ||| הטעמים משתנים לפי האזור: בטורקיה תמצא גרסה שנקראת ג'אג'יק Cacik, בהודו זה יהיה ראיטה Raita ואילו ביוון צזיקי Τζατζίκι ||| כל גרסה שמה דגש על תיבול קצת שונה, אבל תמיד שומרת על אותו רעיון של רעננות ופשטות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 3 כוסות מלפפון פרסי חתוך לקוביות או פרוס דק
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- קורט של פִּלְפֵּל קאיין טחון
- 1 כף פִּלְפֵּל צ'ילי קצוץ דק (אופציונלי)
- 3 כוסות יוגורט
- 1½ כוס בצל אדום פרוס דק
- 2 שיני שום קטנות, כתושות
- 1 לימון קטן, גרידת הקליפה ומיץ לימון סחוט
- 1½ כוס שמיר קצוץ גס
- 1½ כוס נענע קצוצה גס
לקישוט
שלבי הכנה
- בקערת הגשה מניחים את פרוסות ו/או קוביות המלפפונים
- מתבלים היטב במלח ופלפל
- מוסיפים פלפל קאיין וצ'ילי (אם משתמשים) ומערבבים
- מוסיפים יוגורט, בצל, שום, גרידת לימון ומיץ לימון
- בעזרת כף גדולה, מערבבים הכול היטב. טועמים ומתקנים מליחות לפי הצורך
- מערבבים פנימה את השמיר ונענע הקצוצים
הגשה
מזגו לצלוחיות או קערות אישיות, וקשטו עם עלי שמיר ועלי נענע. טפטפו מעט שמן זית
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…