אחוה מציעה מתכון קיץ של מנה טעימה כמו במסעדות ||| כרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקה ||| פרחי כרובית טרייה מצופים בפירורי לחם ומטוגנים קלות בשמן, מונחים על טחינה ירקרקה בטעם מסורתי ומקושטים בעגבנייה ופרוסות שקדים ||| מתכון קל להכנה, מתאים לארוחת צהרים או כמנת ביניים וכתוספת לזוג או למשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
- 3 ביצים L
- 2 כוסות פירורי לחם
- ¼ כפית מלח
- ¼ כוס שמן לטיגון
למצע הטחינה
- ½ כוס טחינה מסורתית אחוה
- 2 כפות מיץ לימון
- צרור קטן של פֶּטְרוֹזִילְיָה
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס מים
לקישוט
- 1 עגבנייה קצוצה דק
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- חופן שקדים פרוסים
שלבי הכנה
- מרתיחים מים בסיר וחולטים את פרחי הכרובית 3-4 דקות. מסננים מהמים
- בקערה מערבבים את הביצים והמלח
- מכינים צלחת עמוקה עם פירורי הלחם
- טובלים את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן מצפים אותם בפירורי לחם
- בסיר עם שמן מטגנים את פרחי הכרובית המצופים עד שהם זהובים למראה
- מוצאים מהשמן ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג
- הכנת הטחינה הירוקה: בקערה שמים טחינה, לימון, פטרוזיליה, מים ומלח וטוחנים בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט
- הרכבת המנה: בצלחת הגשה משטחים טחינה ירוקה בנדיבות ומסדרים מעליה את פרחי הכרובית המטוגנים
- קוצצים עגבנייה, בצל סגול ופטרוזיליה ומפזרים מעל פרחי הכרובית
- מפזרים על הכול פרוסות שקדים לקישוט ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…