סלט בריא ועשיר בטעמים לא שגרתיים שיעשו לכם את הכרובית והטופו למדהימים ||| ארוחה צמחונית וטבעונית למחפשים קצת ריענון וחידוש במטבח ||| טעמים של המזרח ושל המערב בצלחת אחת עשירה כל טוב וטעם ||| הרבה מצרכים ותבלינים והכנה קלה וקצרה יעשו לכם את היום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2-3 מנות)
- 1 ראש כרובית (בערך ק"ג)
- ¼ כוס שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כף חומץ אורז
- 1 כף רוטב הויסין Hoisin sauce (לא חובה)
- 2-3 כפות רוטב צ'ילי
- 1 כף שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
- 1 כפית סוכר
- 250 גרם טופו, חתוך לחתיכות בגודל ביס
- 8 פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) צ'ילי אדום שלם מיובש (או 1/4 כפית פתיתי צ'ילי אדום מיובשים)
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טחון
- 1 בצל ירוק, חלקים לבנים וירוקים מופרדים ופרוסים דק
- מלח
לקישוט
- 1 כפית שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- חותכים את הכרובית לפרחים
- בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן הזית ומפזרים את פרחי הכרובית על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- מפזרים מעל מלח לפי הטעם
- אופים במצב גריל כ- 25 דקות, עד להזהבה
- הכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים יחד את רסק העגבניות, רוטב הסויה, חומץ האורז, רוטב הויסין, רוטב הצ'ילי, שמן השומשום והסוכר לקבלת בלילה אחידה
- במחבת גדולה או ווק, מוסיפים 1 כף שמן זית
- מוסיפים את הצ'ילי היבש, שום, ג'ינג'ר ובצל ירוק ומטגנים 30-40 שניות תוך ערבוב עד שהם רק ריחים
- מוסיפים את הכרובית והטופו ויוצקים עליהם את הרוטב. יש להוסיף למחבת בזהירות כדי לצפות את פרחי הכרובית ברוטב. אם הרוטב מעט דק, ממשיכים לערבב עוד דקה-שתיים עד שהוא מסמיך יותר
- מתקנים את התיבול במלח אם צריך
הגשה
מעבירים הכול לצלחת הגשה גדולה. מפזרים מעל את השומשום והבצל ירוק ומגישים לצד אורז.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite