עוגת גזר עם קמח שקדים היא אופציה נהדרת למי שמחפש קינוח ללא סוכר וללא גלוטן ||| עוגה לחה, עשירה ומזינה, עם מתיקות טבעית שמגיעה מהגזר ולעיתים גם מתוספת של ממתיקים ללא סוכר ||| קמח שקדים מעניק מרקם עשיר ועסיסי בלי צורך בקמחים מעובדים ובגלוטן ||| ניתן להסתמך גם על מתיקות טבעית מגזר, תמרים, או ממתיקים טבעיים או ממתיקים מלאכותיים ||| קמח השקדים, הקסנטן גאם והפסיליום סופגים נוזלים טוב, וכך משאיר את העוגה רכה לאורך זמן ||| עוגה מעולה לארוחת בוקר, נשנוש בריא, או קינוח ללא רגשות אשם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (2 תבניות אינגליש-קייק)
- 4 גזר
- 200 גרם חמוציות
- 100 גרם אגוזי פקאן קלויים
- 4 כפות קמח שקדים
- ½1 כוסות קמח שקדים
- ½ כוס קמח קוקוס
- 1 כוס תחליף סוכר לאפייה חום (Sweetango או דומה)
- 1 כוס תחליף סוכר לאפייה לבן
- 1 כף קִנָּמוֹן
- 1 כפית מלח
- 3 כפות אבקתּ פסיליום Psyllium
- 1 כף קסנטן גאם Xanthan gum
- 4 כפות ריבה ללא סוכר ומעט חמוצה
- ¾ כוס שמן
- ¼ כוס שמן זית
- 10 גרם אבקת אפייה
- 4 כפות יוגורט
שלבי הכנה
- במְעַבד מזון מרסקים את הגזר, אגוזי פקאן, חמוציות, 4 כפות קמח שקדים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מעבירים את התערובת לקערה ושמים בצד
- במעבד המזון מערבבים את שאר המצרכים, לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים את תערובת הגזר לקערת המערבל ומערבבים ביד לקבלת בצק אחיד
- שמים את הכול במקרר מכוסה בניילון נצמד, למשך שעתיים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות, ומרפדים את התבניות עם נייר אפייה
- אופים במשך 45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש
- הערה: אם לא מוכן, מנמיכים חום התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות מקסימום עוד 20 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…