השקדייה פורחת בחג האילנות וכך הגענו לעוגיות שקדים בט"ו בשבט ||| עוגיות קלות להכנה אבל הטעם הוא משהו מתוחכם ומיוחד ||| עוגיות שיכולות להיות גם רגילות אבל התוספות שלנו הפעם עושות אותן מיוחדות ושוות במיוחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (50-60 עוגיות)
- 500 גרם קמח
- 200 גרם חמאה או שמן קוקוס מוצק או 100 גרם שמן זית עדין
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1/4 כוס שמן זית עדין
- 1.5 כוסות מים
- 1.5 כוסות סוכר
- 10 גרם סוכר וניל
- 2 כפות טחינה גולמית
- 3/4 כוס שקדים מולבנים ופרוסים או שבבי שקדים
אופן הכנה
- בקערה גדולה לשים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים את המים בהדרגה בהתאם לספיגת הקמח
- טיפ: לפעמים צריך להוסיף קצת יותר מים מהמתכון ולעיתים מעט פחות מים
- עוטפים הקערה בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה של שעתיים לפחות
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ
- קורצים עוגיות בצורות הרצויות מכל עלה בצק
- מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 20-25 דקות עד הזהבה
- מצננים ושומרים בכלי סגור היטב
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite