תבשיל מהמטבח הפרסי שם נקרא גם סוראני ته چین Soraniוהמטבח הכורדי שם נקרא קיראסקה کراشکە Kiraşke ||| תבשיל אורז אפוי עם מעטפת חצילים ותיבול פרסי ||| תבשיל במתאים לכוווולם – קרניבורים, צמחונים ואפילו טבעונים יוכלו ליהנות מתבשיל אורז עשיר זה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
למילוי
- 3 כפות שמן זית ועוד לטיגון
- 4 בצלים, חתוכים לקוביות
- 1.5 ק"ג חצילים (2-5 תלוי בגודל החצילים)
- 1.5 כוסות אורז בסמטי, שטוף
- 3 כפות + 2 כפיות מלח
- ½ כוס מיונז
- ¾ כפית מי ורדים
- ½ כפית זעפרן, מושרה ב-3 כפות מים חמים
- 3 חלמוני ביצים
- 1/2 לימון – המיץ בלבד
לתערובת הברברי
לקישוט
- ½ כוס פיסטוקים פרוסים
- שדרוג: ניצני ורדים מיובשים
אופן הכנה
שלב 1
- מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-נמוכה
- מוסיפים את קוביות הבצל, ומטגנים בעדינות 45-50 דקות עד שהם מתקרמלים. הערה: אם המחבת מתייבשת מדי, הוסיפו כף מים כדי למנוע שריפה
- מניחים את הבצל בצד לצינון
- הכנת החצילים: בעזרת סכין חדה פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים 2 כפות מלח. תנו לחצילים להגיר נוזלים במשך 30 דקות כדי להסיר את המרירות הטבעית של חציל
- מביאים סיר מים לרתיחה, מוסיפים את כף המלח הנותרת ומבשלים את האורז במשך 8 דקות, או עד שהוא מבושל
- מסננים את האורז המבושל ושוטפים תחת מים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול ולהניח בצד
- בקערה גדולה מערבבים את המיונז, 2 כפיות מלח, מי ורדים, מי זעפרן, חלמוני ביצים ומיץ לימון עד אחידות
- מוסיפים לתערובת המיונז את האורז, ומערבבים היטב
- ספגו את פרוסות החציל בנייר מגבת כדי להסיר עודפי לחות ומלח
- מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות החציל כ-2 דקות בכל צד, עד להזהבה בהירה ושהם מתחילים להתרכך
- מניחים את הפרוסות המטוגנות בצד על צלחת מרופדת בנייר מגבת וחוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות
- הכנת תערובת הברברי: בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים את החמאה
- מוסיפים את הסוכר ומי הוורדים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס
- מוסיפים את הסומק או ברברי ומערבבים היטב כ- 2 דקות, כדי לצפות אותם בחמאה עד שהם מתחממים
- מוסיפים לתערובת את הבצלים המקורמלים ומורידים מהלהבה
- הרכבת הטאצ'ין: מחממים תנור ל-190 מעלות
- משמנים תבנית קפיצית 18 ס"מ ומרפדים את התחתית בעיגול נייר אפיה
- משמנים שנית כולל את תחתית נייר האפיה
- יוצרים עיצוב של כיסוי עגול עם פרוסות החצילים המטוגנות לאורך התחתית ומעלה צמוד לדפנות התבנית. כוונו את הפרוסות כך שהקצה העגול יהיה במרכז התבנית, והקפידו לחפוף את הפרוסות כך שלא יהיו רווחים לאורך הפינות והצדדים למעלה.
- הדקו כלפי מטה את תחתית החצילים כדי לייצב ולאבטח את פרוסות החצילים
- מוסיפים 2 וחצי כוסות מתערובת האורז ומחליקים אותה לאורך תחתית התבנית. מקפידים להדק היטב
- מורחים 1 כוס תערובת ברברי בשכבה אחידה על האורז
- חזרו על הפעולה עם 2.5 כוסות תערובת האורז הנותרות, והדקו היטב
- פרסו כמה פרוסות חצילים מעל כדי לסגור את תערובת האורז
- הדקו כלפי מטה כך שהטאצ'ין יהיה מהודק, צפוף. הערה: אם יש פרוסות שמגיעות מעבר לדפנות התבנית, חותכים אותן בסמוך לקצה התבנית
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומניחים בתבנית אפיה כדי לתפוס נוזלים שיזלו מהתבנית בעת האפיה
- אופים במשך 45-55 דקות
- מוציאים מהתנור ונותנים לטאצ'ין לנוח ללא כיסוי במשך 10 דקות
- הופכים את תבנית הטאג'ין בזהירות על צלחת הגשה ומסירים את התבנית הקפיצית
הגשה
מקשטים בשארית תערובת הברברי, פרוסות פיסטוקים וניצני ורדים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון