חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קציצות דגים ברוטב עם תפוחי אדמה וקישואים

כתבנו בעבר על קציצות דגים ברוטב חריימה אבל הפעם קציצות דגים ברוטב עשיר בטעמים וירקות ||| יש להקפיד על דגי ים טחונים היטב ותערובת של 2-3 סוגי דגים רק ישביחו את המנה ||| שימו לב לכל המצרכים המרכיבים את הרוטב ומובטחת לכם מנה מדהימה ולא פחות מזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תבשיל קציצות דגים בעגבניות (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

לקציצות

לתבשיל

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת הקציצות: קוצצים דק את הבצל ומערבבים בקערה עם שאר מצרכי הקציצות עד שנוצרת תערובת אחידה
  2. מעבירים את הקערה עם התערובת דגים למקרר
  3. פורסים את הבצל לרצועות דקות וחותכים את ענפי הסלרי לחתיכות של 3 ס"מ
  4. הכנת התבשיל: חותכים את הקישואים (או זוקיני) לרבעים או למקלות עבים יחסית
  5. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות או לרבעים
  6. בסיר סוטאז' גדול שמתאים לאפייה בתנור, מחממים את שמן הזית ומטגנים יחד את הבצל, סלרי ושום עד ריכוך
  7. מוסיפים את הקישואים ותפוחי אדמה ומטגנים יחד עד שהקישואים מזהיבים מעט, תוך כדי שמקפידים מדי פעם לערבב
  8. מוסיפים אבקת מרק בצל, כורכום ומלח ומערבבים
  9. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים או פושרים ומבשלים ביחד במשך 20 דקות
  10. מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר ובידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות ומניחים את הקציצות בסיר
  11. מנענעים מעט את הסיר כדי שהרוטב יעטוף את הקציצות. הערה חשובה: הרוטב צריך להגיע עד 3/4 גובה הקציצות. אם לא כך אצלכם בסיר, מוסיפים עוד מעט מים
  12. מבשלים ביחד במשך 20 דקות
  13. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  14. כשהתנור חם מעבירים אליו את הסיר ללא מכסה, ואופים במשך 45-30 דקות, עד שפני התבשיל מזהיב ותפוחי האדמה רכים
  15. מְצַלְחְתִים ומפזרים מעל, מעט עלי כוסברה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *