כתבנו בעבר על קציצות דגים ברוטב חריימה אבל הפעם קציצות דגים ברוטב עשיר בטעמים וירקות ||| יש להקפיד על דגי ים טחונים היטב ותערובת של 2-3 סוגי דגים רק ישביחו את המנה ||| שימו לב לכל המצרכים המרכיבים את הרוטב ומובטחת לכם מנה מדהימה ולא פחות מזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לקציצות
- 350 גרם דג טחון (אפשר דג לבן או שילוב של 2/3 לבן ו-1/3 דג סלמון)
- 1 בצל סגול, קלוף
- 2כפות פירורי לחם
- 1ביצה L
- 2כפות שטוחות קמח תירס (קורנפלור)
- 3-4 כפות שמן זית
- 1/2כפית מלח
- 3 שיני שום, כתוש
לתבשיל
- 3 כפות שמן זית
- 2בצל לבן גדול, קלופים
- 3ענפי סלרי, כולל העלים
- 8שיני שום, קלופות
- 4קישואים או זוקיני
- 4 תפוח-אדמה, קלופים
- 1 כף אבקת מרק בצל
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
להגשה
שלבי הכנה
- הכנת הקציצות: קוצצים דק את הבצל ומערבבים בקערה עם שאר מצרכי הקציצות עד שנוצרת תערובת אחידה
- מעבירים את הקערה עם התערובת דגים למקרר
- פורסים את הבצל לרצועות דקות וחותכים את ענפי הסלרי לחתיכות של 3 ס"מ
- הכנת התבשיל: חותכים את הקישואים (או זוקיני) לרבעים או למקלות עבים יחסית
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות או לרבעים
- בסיר סוטאז' גדול שמתאים לאפייה בתנור, מחממים את שמן הזית ומטגנים יחד את הבצל, סלרי ושום עד ריכוך
- מוסיפים את הקישואים ותפוחי אדמה ומטגנים יחד עד שהקישואים מזהיבים מעט, תוך כדי שמקפידים מדי פעם לערבב
- מוסיפים אבקת מרק בצל, כורכום ומלח ומערבבים
- מוסיפים 3 כוסות מים רותחים או פושרים ומבשלים ביחד במשך 20 דקות
- מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר ובידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות ומניחים את הקציצות בסיר
- מנענעים מעט את הסיר כדי שהרוטב יעטוף את הקציצות. הערה חשובה: הרוטב צריך להגיע עד 3/4 גובה הקציצות. אם לא כך אצלכם בסיר, מוסיפים עוד מעט מים
- מבשלים ביחד במשך 20 דקות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- כשהתנור חם מעבירים אליו את הסיר ללא מכסה, ואופים במשך 45-30 דקות, עד שפני התבשיל מזהיב ותפוחי האדמה רכים
- מְצַלְחְתִים ומפזרים מעל, מעט עלי כוסברה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…