מרק חורפי בריא ועשיר בטעם ||| מרק שעשיר בחלבונים מהדגים וללא חשש לעצמות או מרעין בישין ||| תקפידו על משך הבישול, הטחינה המוקפדת ולבסוף הסינון וכולם יוכלו ליהנות מהמרק וללא חשש ||| מרק שהוא בויאבז משודרג של מרסיי ולא משאריות דגים ||| תקפידו על כמויות הירקות ויהיה לכם מרק שהוא גם ארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8-10 מנות)
- 700 גרם לוקוס או דג לבן, חתוך לקוביות
- אדרות הדגים הנ"ל
- 2 ליטר מים
- 3 כפות שמן זית
- 400 גרם גזר קצוץ דק
- 300 גרם שומר קצוץ דק
- 300 גרם בצל לבן קצוץ
- 200 גרם שום פרוס
- 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס
- 1 ק"ג עגבניות טחונות
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- 5 כוכבי אניס
- 40 גרם זרעי אניס קלויים
- 1/2 חבילת זעפרן
- 1/2 כוס עראק או פסטיס
- 1/2 בקבוק יין לבן יבש
- 150 גרם קמח
- 1 כפית מלח
שדרוג
- 400 גרם פטריות חתוכות
אופן הכנה
- בסיר סוטג' רחב עם שמן זית מטגנים על להבה גבוהה את הגזר ואחר כך מוסיפים את השומר, בצל, שום וצ'ילי
- מוסיפים את היין והעראק וממשיכים לבשל עד אידוי האלכוהול
- מוסיפים את כוכבי האניס, זרעי אניס, זעפרן, עגבניות וקמח, ומערבבים עד שאין גושים
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה
- טוחנים עם בלנדר יד את המרק היטב
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ואדרות הדגים
- מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים במשך 40 דקות על להבה נמוכה
- מסננים את המרק במסננת ומתקנים תיבול המלח
- מוסיפים את קוביות הלוקוס ואם רוצים לשדרג, גם את חתיכות הפטריות ומבשלים 5 דקות נוספות
- מגישים עם קצת עלי ריחן (בזיליקום) או פטרוזיליה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון