חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק דגים בּוּיָאבֶּס או בויאבז Bouillabaisse

מרק חורפי בריא ועשיר בטעם ||| מרק שעשיר בחלבונים מהדגים וללא חשש לעצמות או מרעין בישין ||| תקפידו על משך הבישול, הטחינה המוקפדת ולבסוף הסינון וכולם יוכלו ליהנות מהמרק וללא חשש ||| מרק שהוא בויאבז משודרג של מרסיי ולא משאריות דגים ||| תקפידו על כמויות הירקות ויהיה לכם מרק שהוא גם ארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק דגים בּוּיָאבֶּס (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8-10 מנות)

  • 700 גרם לוקוס או דג לבן, חתוך לקוביות
  • אדרות הדגים הנ"ל
  • 2 ליטר מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם גזר קצוץ דק
  • 300 גרם שומר קצוץ דק
  • 300 גרם בצל לבן קצוץ
  • 200 גרם שום פרוס
  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס
  • 1 ק"ג עגבניות טחונות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 5 כוכבי אניס
  • 40 גרם זרעי אניס קלויים
  • 1/2 חבילת זעפרן
  • 1/2 כוס עראק או פסטיס
  • 1/2 בקבוק יין לבן יבש
  • 150 גרם קמח
  • 1 כפית מלח

שדרוג

  • 400 גרם פטריות חתוכות

אופן הכנה

  1. בסיר סוטג' רחב עם שמן זית מטגנים על להבה גבוהה את הגזר ואחר כך מוסיפים את השומר, בצל, שום וצ'ילי
  2. מוסיפים את היין והעראק וממשיכים לבשל עד אידוי האלכוהול
  3. מוסיפים את כוכבי האניס, זרעי אניס, זעפרן, עגבניות וקמח, ומערבבים עד שאין גושים
  4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה
  5. טוחנים עם בלנדר יד את המרק היטב
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ואדרות הדגים
  7. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים במשך 40 דקות על להבה נמוכה
  8. מסננים את המרק במסננת ומתקנים תיבול המלח
  9. מוסיפים את קוביות הלוקוס ואם רוצים לשדרג, גם את חתיכות הפטריות ומבשלים 5 דקות נוספות
  10. מגישים עם קצת עלי ריחן (בזיליקום) או פטרוזיליה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *