מרק קל להכנה אבל מפתיעה בעושר ובאושר שיביא לכם לשולחן ||| העדשים הכתומות מתבשלות מהר ולא צריכות השרייה מבעוד מועד ||| סוד הטעם הוא לא בתיבול אלה בתוספות של המרק ||| בעונת האביב והקיץ נוכל לתבל בלימון כבוש ואילו בסתיו נגרד קליפת לימון טרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס עֲדָשִים כתומות
- 2 שיני שום
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 4 כוסות מים
להגשה
- קוביות של קליפת לימון כבוש (או טרי)
- כורכום טרי (לא חובה, אבל זה יפה)
- שמן זית
- פִּלְפֵּל שחור
שדרוג
- פרוסות פִּלְפֵּל חריף
שלבי הכנה
- בסיר מבשלים את כל מצרי המרק ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה, ומבשלים 25 דקות, או עד שהעדשים רכות מאוד והמרק סמיך
- להגשה: יוצקים מהמרק לקערות הגשה, מזליפים קצת שמן זית למעלה, מוסיפים קובייה של לימון כבוש, ומגרדים מעט כורכום בשביל הצבע והבריאות
- מפזרים פלפל שחור גרוס ולאוהבי החריף, אפשר גם פלפל חריף
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…